Skaitytojas: Kaip nubausti policininką? | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas: Kaip nubausti policininką?

R. Tenio nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi skaitytojas Paulius, klausdamas, ar įmanoma nubausti policijos pareigūnus, kurie darbo metu pažeidinėja kelių eismo taisykles.

„Važiuodamas mieste pastebėjau, kaip policininkas vairuodamas tarnybinį automobilį kalbėjo telefonu. Juk paprastiems mirtingiesiems yra nurodytos baudos, o kaip nubausti policijos pareigūną? Juk nesustabdysi jo ir neliepsi išrašyti sau baudos kvitą“, – retoriškai klausė kaunietis.

Susisiekus su Lietuvos policijos komunikacijos skyriaus vedėju Ramūnu Matoniu, šis paaiškino, jog pareigūnai už KET pažeidimus turėtų būti baudžiami įprasta įstatymuose nustatyta tvarka.

„Pareigūnai baudžiami už KET pažeidimus lygiai taip pat, kaip ir visi kiti, už įvairius pažeidimus – kas už greitį, kas už neatliktą ar negaliojančią tech.apžiūrą, už kalbėjimą telefonu ir pan., kai tas pažeidimas nėra susijęs su tarnybinių pareigų atlikimu. Tokiais atvejais pareigūnas baudžiamas bendrais pagrindais“, –  Kas vyksta Kaune sakė R. Matonis.

„Pareigūnams nuolat primenama, jog jokie jų daromi pažeidimai niekuomet nebus toleruojami, jiems keliami aukšti standartai ir jokios lengvatos netaikomos. Pareigūnų etikos kodeksas numato, kad pareigūnai privalo elgtis pagal visuotinai priimtas elgesio normas ir savo elgesiu, drausme, kultūra stengtis būti pavyzdžiu kitiems asmenims, visuomet prisiminti, kad pagal jo elgesį, sprendžiama apie visą policiją“, – pridėjo jis.

Paklausus, ką daryti žmonėms, pamačiusiems pareigūnus pažeidinėjančius įstatymus komunikacijos skyriaus vedėjo atsakymas buvo abstraktus. R. Matonis teigė apgailestaujantis, jog vis dar pasitaiko tokių, kurie kalba telefonu vairuodami ar kitaip pažeidinėjančių KET ir sakė, jog tokiu atveju reikėtų skambinti į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA