Bėganti ir mirksinti minia užliejo Kauno prekybos miestelį | Kas vyksta Kaune

Bėganti ir mirksinti minia užliejo Kauno prekybos miestelį

L. Šilkaičio nuotr.

Antrus metus iš eilės Kauno bėgikai paskutinį vasaros penktadienį palydi bėgdami tamsoje.

Į „Naktinio urmo bėgimą“ sugūžėjo ir pasigrožėję lazerių šou 4 ar 8 kilometrus įveikė apie pusė tūkstančio dalyvių. O po bėgimo tie, kuriems liko jėgų dar pašokinėjo ir palingavo pagal reperio Ironvyto atliekamą muziką.

„Puiku. Smagu. Šimtai bėgikų, gera nuotaika, daug mirksinčių švieselių ir laimingų bėgimo entuziastų, po savaitės darbų nusprendusių kartu palydėti vasaros penktadienį ir pasidžiaugti puikiu oru. Tikiu, kad tai taps puikia tradicija ir vasarą taip užbaigsime kasmet“, – pasakojo renginį organizuojančio „Kauno maratono klubo“ vadovas Algirdas Pukis.

Naktinis Urmo bėgimas

Iš Nemuno salos į prekybos miestelį „Urmas“ persikėlęs renginys sulaukė ne tik kauniečių susidomėjimo. Nors jie ir sudarė du trečdalius visų dalyvių, bet į renginį atvyko ir kelios dešimtys vilniečių, šiauliečių ar kitų miestų ir miestelių gyventojų.

Prieš išsiruošiant į startą dalyviams mankštą pravedė Lietuvos 400 ir 200 metrų distancijų čempionė ir projekto „Bėk lengvai“ trenerė Eva Misiūnaitė. Apšilę dalyviai pasigrožėjo lazerių šou ir išlėkė prekybos miestelyje suraizgyta 2 kilometrų trasa. Vieni dalyviai apsuko du ratus ir nubėgo 4 kilometrus, kiti kaip ir prieš metus įveikė 8 kilometrų distanciją.

Greičiausiai 8 km trasą įveikė Milda Vilčinskaitė (27:44) ir Tomas Bizimavičius. Abu šie sportininkai priklauso „Kauno maratono klubui“., 4 km distancijoje nugalėjo Gitana Akmanavičiūtė (14:50)  iš „Bėgimo klubo“ ir Karolis Lazdauskas iš „Salomon adventure team“(12:31,1)

„Šiemet bėgti buvo itin lengva ir smagu. Trasa lygi, kad ir tamsoka, bet nereikėjo baimintis dėl suskilinėjusio kelio, nors vienoje vietoje buvo ir kiek tamsoka. Labai patiko, kad  trasoje nuotaiką kėlė ir grojanti muzika, šviesos“, – pasakojo K. Lazdauskas.

Antras vietas 8 km distancijoje užėmė Monika Vilčinskaitė (27:55) ir Lukas Budavičius (28:28). 4 km distancijoje antri atbėgo Eglė Sakalaitė (15:18) ir Lukas Tarasevičius, nuo nugalėtojo atsilikęs sekundės dalimi (12:31,5).

Trečia vieta 8 km distancijoje atiteko Gintei Bailey (27:55) ir Vytautui Kamarūnui (28:40). 4 km – Monika Jovaišaitė (17:40) ir Gyčiui Krivickui (13:08)

Naktinis Urmo bėgimas

Parbėgę ir kvapą atgavę dalyviai galėjo pasiklausyti gyvo garso reperio ir sportininko Ironvytas koncerto. Prieš tai reperio amatą pabandė ir keletas vaikų.

Ironvytas renginio svečiams sudainavo ne tik jau gerai žinomus kūrinius, bet ir pristatė naujas, dar negirdėtas dainas, ruošiamas antrajam albumui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA