Seimo narys siūlo rinkimus rengti ne sekmadieniais, o šeštadieniais | Kas vyksta Kaune

Seimo narys siūlo rinkimus rengti ne sekmadieniais, o šeštadieniais

BNS 2016/08/27 16:44
R. Tenio nuotr.

Socialdemokratas Eduardas Šablinskas siūlo šalyje vykstančius rinkimus iš sekmadienio perkelti į šeštadienį.

Parlamentaras įregistravo atitinkamas Seimo, Europos Parlamento, Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymų pataisas, taip pat BNS patvirtino planuojantis registruoti reikiamus Konstitucijos pakeitimų projektus, kurie būtini norint perkelti parlamento bei prezidento rinkimus.

Pasak socialdemokrato, šeštadienį rinkimus rengti būtų patogiau, o per juos dirbantys žmonės turėtų laiko pailsėti prieš prasidedančią naują darbo savaitę. E.Šablinskas taip pat pabrėžė, kad pakeitimus siūlo ne artimiausiems rinkimams, o ateičiai, tad būtų pakankamai laiko diskusijoms dėl šios idėjos.

„Siūlau perkelti į šeštadienį, nes milžiniška armija darbuotojų, rinkimų komisijos, stebėtojai, kandidatai su štabais sekmadienį vakare laukia rezultatų ir per naktį, o pirmadienį jau darbas. Mes užmerkiame akis prieš realybę, kad pirmadienis – darbo diena, o po rinkimų apie dešimt procentų jų tikrai bus nedarbingi, ir būtų logiška perkelti šeštadieniui“, – BNS sakė E.Šablinskas.

Pasak parlamentaro, šeštadienis būtų patogesnė diena ir rinkėjams. „Jei žmonės nori išvažiuoti – iš ryto atėjai, pabalsavai ir gali išvažiuoti, o ne atvirkščiai, sekmadienį vakare turi skubėti grįžti, kad prieš aštuonias valandas spėtum pabalsuoti“, – sakė Seimo narys.

Šiuo metu visi Lietuvoje vykstantys rinkimai rengiami sekmadienį. Seimo bei prezidento rinkimų datos yra nustatytos Konstitucijoje: parlamentas renkamas kadencijos pabaigos metais antrą spalio sekmadienį, prezidentas – paskutinį sekmadienį likus dviem mėnesiams iki kadencijos pabaigos.

Artimiausi rinkimai bus Seimo ir vyks spalio 9 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA