Penktadienį – naktinį klubą primenantis bėgimo renginys Kaune | Kas vyksta Kaune

Penktadienį – naktinį klubą primenantis bėgimo renginys Kaune

Organizatorių nuotr.

Jau šį penktadienį kauniečiai pažymėti vasaros pabaigą galės „Naktiniame Urmo bėgime“, bėgdami po žvaigždėtu dangumi, skambant didžėjų muzikai. Prieš metus Nemuno saloje vykęs ir bene tūkstantį dalyvių sutraukęs bėgimo renginys šiemet keičia ne tik vietą, bet ir renginio formatą.

[galerija kiek=”4″]

„Keliamės iš Nemuno salos į prekybos miestelį „Urmas“. Čia dalyvių laukia uždara ir saugi teritorija, 4 ir 8 kilometrų distancijos. Trasoje juos lydės muzika, o po bėgimo atgavus kvapą – tikriausiai žinomiausio Lietuvos reperio Ironvytas koncertas bei lazerių šou. Tikimės, kad tai pavirs tikru vakarėliu po atviru dangumi“, – pasakojo renginį organizuojančio „Kauno maratono klubo“ vadovas Algirdas Pukis.

Kaip įprasta, prieš startą dalyvių lauks ir apšilimas. Po duoto starto bėgikų minia pasileis į prekybos miestelio gatves. Čia jų laukia lygi ir saugi trasa su muzikos fonu. Organizatoriai džiaugiasi, kad pasikeitus renginio vietai, galėjo paruošti ir įvairesnių distancijų.

„Prieš metus naktiniame bėgime buvo tik viena, 8 kilometrų, trasa. Deja, į mus kreipėsi nemažai žmonių, norinčių sudalyvauti ir vis klausiančių ar nebus trumpesnės distancijos. Ne visi dar pasitiki tiek savo jėgomis, kad rinktųsi šią distanciją. O tai linksmasis bėgimas, bėgimas dėl pramogos ir naujų pojūčių. Persikėlus į kitą vietą galėjome be didesnių sunkumų patenkinti šių žmonių norus ir šiemet kviečiame ne tik į 8, bet ir į 4 kilometrų distanciją“, – pasakojo renginį organizuojančio klubo koordinatorius Regimantas Tarasevičius.

Prieš metus Nemuno saloje vykusio bėgimo nugalėtoja Milda Vilčinskaitė drąsina, kad prieš metus bėgti tamsoje nebuvo baisu.

„Bėgti būryje žmonių nebaisu ir tamsoje, gal kiek atidžiau stebi kelią, bet tai nebuvo baisu. Vis tik visi švyti, žybsi, atmosfera nuotaikinga. Man tai buvo gana naujas ir smagus išbandymas“, – pasakojo „Kauno maratono klubo“ sportininkė.

Pirmieji 1000 užsiregistravusių dalyvių gaus specialias švytinčias renginio apyrankes. Dalyvių laukia ir diplomai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA