R.Budbergytė – prieš PVM lengvatas mainais į vetuoto Darbo kodekso priėmimą | Kas vyksta Kaune

R.Budbergytė – prieš PVM lengvatas mainais į vetuoto Darbo kodekso priėmimą

BNS 2016/08/25 10:05
Delfi nuotr.

Socialdemokratų partijos deleguota finansų ministrė Rasa Budbergytė kartoja esanti prieš pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatas.

Ministrė sako nepritarianti bet kokiems valdančiosios koalicijos partnerių susitarimams, dėl PVM lengvatų maisto produktams – to reikalauja Darbo partija mainais į prezidentės Dalios Grybauskaitės vetuoto naujojo Darbo kodekso priėmimą – jį „darbiečiai“ nori palikti apsispręsti naujajam Seimui.

„Esu prieš kažkokius susitarimus ir derybas, jeigu tai gali pažeisti socialinės atskirties mažinimą“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui teigė R.Budbergytė.

„Reikia labai gerai pasverti, ar nenusės kokios nors lengvatos įvedimas tose kišenėse, kurios vadinasi gamintojas, paslaugos teikėjas, o ne galutinis tos paslaugos gavėjas – esame su tuo susidūrę ne kartą“, – pridūrė finansų ministrė.

Ji pakartojo esanti prieš lengvatas maisto produktams, nes žino geresnių būdų, kaip finansiškai padėti nepasiturintiems gyventojams.

„Aš prieš lengvatas maisto produktams, galvoju, kad turime geresnius būdus, kaip galėtume mažinti socialinę atskirtį – didinti neapmokestinamąsias pajamas, paramą vaikus auginančioms nepasiturinčioms šeimoms“, – sakė R.Budbergytė.

Premjeras Algirdas Butkevičius anksčiau siūlė įvesti PVM lengvatą tik šviežiai ir atšaldytai mėsai. Kai kurie socialdemokratai 5 proc. PVM siūlo taikyti ne tik šviežiai mėsai ir žuviai, bet ir atšaldytai mėsai ir paukštienai, karvių pienui ir jo produktams, išskyrus fermentinius sūrius ir jogurtus. Darbo partija siūlo 5 proc.

PVM taikyti 12-kai produktų – duonai, makaronams, kruopoms, pienui, kefyrui, sviestui, šviežiai mėsai, šviežiai žuviai, aliejui, miltams, daržovėms ir vaisiams bei cukrui. „Tvarkiečiai“ mano, jog PVM reikia mažinti būtiniausiems maisto produktams, be to, jie, pasak premjero, siūlo mažinti bendrąjį PVM tarifą – nuo 21 proc. iki 18 proc.

Valdančiųjų Politinė taryba yra sutarusi NPD nuo 2017 metų didinti nuo 200 iki 310 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA