Paaiškėjo partijų eilės numeriai rinkimuose | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo partijų eilės numeriai rinkimuose

BNS 2016/08/25 12:40
R. Tenio nuotr.

Seimo rinkimuose dalyvaujančių partijų atstovai ketvirtadienį Seime ištraukė numerius, kurie lėmė partijos arba koalicijos vietą balsavimo biuletenyje daugiamandatėje apygardoje.

Seimo rinkimų biuletenyje pirmuoju numeriu bus įrašyta valdančioji Lietuvos socialdemokratų partija, paskutiniu keturioliktuoju – Lietuvos centro partijos ir Lietuvos pensininkų partijos Antikorupcinė Kristupo Krivicko ir Naglio Puteikio koalicija.

Antrasis numeris teko Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams, trečias – Lietuvos laisvės sąjungai (liberalams), ketvirtas – partijos „Jaunoji Lietuva“ ir Tautininkų sąjungos sudarytai S.Buškevičiaus ir tautininkų koalicijai „Prieš korupciją ir skurdą“, penktas – partijai „Tvarka ir teisingumas“.

Šeštu numeriu rinkimų biuletenyje bus įrašyta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, septintu – Liberalų sąjūdis, aštuntu – Darbo partija, devintu – „Drąsos kelias“, dešimtu – Lietuvos liaudies partija, vienuoliktu – Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, dvyliktu – Lietuvos žaliųjų partija, tryliktu – „Lietuvos sąrašas“.

Tam, kad patektų į Seimą, partija turi surinkti ne mažiau kaip 5 proc. rinkėjų balsų, koalicijai barjeras yra aukštesnis – 7 procentai.

Galutiniai kandidatų sąrašai bus paskelbti iki rugsėjo 9 dienos, o Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA