Sužeistu benamiu susirūpino tik pilietiški kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Sužeistu benamiu susirūpino tik pilietiški kauniečiai

Skaitytojo nuotr.

Ne visi kauniečiai abejingi aplinkinių bėdoms. Tiesa, geri norai ne visuomet garantuoja gerą rezultatą – iki jo dar reikia įveikti keletą kliūčių. Pavyzdžiui, surasti, į ką kreiptis, norint padėti sužeistam benamiui.

[galerija kiek=””]

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi net keletas pilietiškų skaitytojų, kurie atkreipė dėmesį į sužeistą benamį, jau keletą parų nesijudinantį iš Varnių gatvės stotelės stoginės.

Bandė kreiptis į pareigūnus

„Dienos metu, apie 16 valandą, eidamas į darbą pro Varnių gatvėje esantį sustojimą, pastebėjau sėdintį benamį. Grįždamas iš darbo apie 4 valandą ryto vis dar matau jį ten sėdintį. Atkreipiau dėmesį, jog galimai sužeista koja“, – pasakojo Tomas.

Vyras nepraėjo pro šalį ir bandė rasti sužeistajam pagalbą – kreipėsi į budintį ekipažą, vėliau – į netoliese patruliuojančius pareigūnus. „Kaip tik pro šoną palengva riedėjo budinčių pareigūnų ekipažas, kuris ne tik matė tą benamį, bet man pamojus ranka, kad sustotų, jie tik pamojo man ir nuriedėjo tolyn Varnių gatve. Tad nuėjau aš iki toliau pasislėpusių ir „šaudančių“ (matuojančių pravažiuojančių automobilių greitį, red.) pareigūnų, kurie nors ir nenoriai, bet pažadėjo, jog patikrins tą reikalą“, – pasakojo Tomas.

Deja, bet kitą dieną eidamas pro šalį vyras vėl matė tą patį benamį sėdintį toje pačioje vietoje. „Įdomu pasidarė, į kokias tarnybas reiktų kreiptis, norint padėti benamiui?“ – svarstė jis.

Rūpinasi nakvynės namai

Pasak Kauno savivaldybės Socialinių paslaugų skyriaus vedėjos Marijos Vyšniauskienės, asmenimis, kurie neturi pastovios gyvenamosios vietos, rūpinasi nakvynės namai.

„Ši įstaiga padeda laikinai apgyvendintiems asmenims, praradusiems socialinius ryšius, grįžti į pilnavertį gyvenimą, skatinti juos susirasti nuolatinę gyvenamąją vietą, motyvuoti gydytis priklausomybės ligas, skatinti integruotis į darbo rinką, padėti atstatyti prarastus ryšius su artimaisiais“, – pasakojo M. Vyšniauskienė.

Socialinių paslaugų skyriaus vedėja teigė, kad pilietiški visuomenės nariai, susidūrę su panašia situacija, kaip ir ši Varnių gatvėje, turėtų kreiptis į greitosios pagalbos medikus. „Tokiu būdu šis asmuo pateks į gydymo įstaigą, kur medikai įvertins asmens sveikatos būklę. Jeigu šiam asmeniui nereiks medicinos paslaugų, į pagalbos procesą įsijungs gydymo įstaigos socialinis darbuotojas, kuris pagelbės asmeniui patekti į nakvynės namus“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ aiškino moteris.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA