Jonas Kazlauskas traukiasi iš Vyriausiojo Lietuvos rinktinės trenerio posto | Kas vyksta Kaune

Jonas Kazlauskas traukiasi iš Vyriausiojo Lietuvos rinktinės trenerio posto

delfi.lt 2016/08/23 11:32

Antradienio rytą į Vilnių iš Rio grįžo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis ir visas mūsų nacionalinės komandos štabas. Rinktinės dar kartą į aukštumas neatvedęs J. Kazlauskas pareiškė, kad jo laikas dirbant nacionalinėje rinktinėje yra baigtas.

„Atėjo laikas užleisti vietą kitiems“, – Vilniaus oro uoste pareiškė iš Rio de Žaneiro sugrįžęs J. Kazlauskas.

„Klubiniame krepšinyje padirbėti dar norėčiau, tačiau 10 metų atidavus nacionalinei komandai norėčiau užleisti vietą jaunesniems“, – kalbėjo 61-erių krepšinio specialistas.

„Mano kontraktas su LKF baigėsi ir pačiam man galvoti jau nėra ką. Niekam nebuvo paslaptis, kad šie metai man buvo paskutiniai. Nieko neslėpiau, niekas ir nesikeičia“, – tvirtino treneris.

J. Kazlauskui nepavyko Lietuvos rinktinės sugrąžinti į olimpinių žaidynių elitą – mūsiškiai Rio de Žaneire vykusio turnyro ketvirtfinalyje 64:90 nusileido australams ir tenkinosi galutine septinta vieta.

Galutinėje olimpinių žaidynių rinktinių rikiuotėje lietuviai pralenkė Argentiną, Braziliją, Venesuelą, Nigeriją ir Kiniją.

Pažymėtina, kad komanda įgyvendino LKF dar prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes iškeltą tikslą – patekti tarp aštuonių geriausių turnyro ekipų.

Baigėsi olimpinis ciklas, baigėsi ir trenerio sutartis su LKF.

2000 metų Sidnėjaus olimpinės bronzos laimėtojas į Lietuvos rinktinės trenerio kėdę sugrįžo po krepšininkų fiasko Londone, kuomet pirmą kartą buvo nepatekta į olimpiados pusfinalį.

2013-ųjų ir 2015-ųjų Europos čempionatuose J. Kazlauskas nacionalinę komandą atvedė iki sidabro medalių, o 2014 metų pasaulio čempionate – į elitinį ketvertą. Prieš Rio žaidynes mūsiškiai netgi žengė trečioje FIBA reitingo vietoje.

Nemažai vilčių buvo dėta ir į olimpines žaidynes, ypač po trijų iš eilės pergalių B grupėje, kuomet įveikta buvo Brazilija (82:76), Nigerija (89:80) ir Argentina (81:73). Bet tuomet sekė gniuždantys pralaimėjimai ispanams (59:109) ir kroatams (81:90), o kančias užbaigė galingai rungtyniaujantys Australijos krepšininkai.

„Turnyrą užbaigti tokiais pralaimėjimais tikrai skaudu. Bet po rungtynių su ispanais mes nebebuvome tokia pati komanda, – prisipažino treneris. – Jeigu šias trejas rungtynes ir būtume pralaimėję, bet kovoje, o ne sudaužymu, tai vertinčiau gerai. Bet dabar gavome gerą pamoką – mūsų jaunimas turi pamatyti, koks čia lygis. Ir linkiu, kad po ketverių metų jie duotų grąžos.“

Septintą kartą iš eilės olimpiadoje besivaržiusi Lietuvos krepšinio rinktinė 1992, 1996 ir 2000 metais pasidabino bronzos medaliais, 2004 ir 2008 finišavo ketvirta, o prieš ketverius metus Londone taip pat neperžengė ketvirtfinalio barjero.

Daugiau skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA