Kauno ir Klaipėdos rajonų savivaldybės dalijosi patirtimi | Kas vyksta Kaune

Kauno ir Klaipėdos rajonų savivaldybės dalijosi patirtimi

Krs.lt nuotr.

Pagal Lietuvos laisvosios rinkos sudarytą indeksą geriausiomis pripažintos Klaipėdos rajono ir Kauno rajono savivaldybės sutarė dalintis gerąja patirtimi.

Pirmasis šių savivaldybių vadovų susitikimas įvyko trečiadienį Raudondvaryje esančiame Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centre (TVIC).

Abi savivaldybės turi nemažai panašumų, nes yra įsikūrusios didelių miestų kaimynystėje, garsėja logistika ir pasižymi sparčia plėtra. Abejose daugėja gyventojų.

„Pasiekti rezultatai nereiškia, kad turime miegoti ant laurų. Mokytis reikia nuolat: ir iš klaidų, ir iš gerų pavyzdžių“, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Klaipėdos rajono savivaldybės merą Vaclovą Dačkauską ir jo komandą labiausiai domino kolegų patirtis bendradarbiaujant su verslu bei turizmo projektai, kuriuos pristatė Kauno rajono TVIC direktorė Aistė Plūkaitė. Jos vadovaujama viešoji įstaiga rūpinasi ne tik turistų srautais, bet ir vykdo mokymus, konsultuoja pradedančiuosius verslininkus, kartais net padeda užregistruoti įmones, kurių Pakaunėje yra jau daugiau kaip trys tūkstančiai.

Kauno rajono savivaldybė taiko mokesčių lengvatas naujoms įmonėms, kuriose daugiau kaip pusė darbuotojų savo gyvenamąją vietą deklaruoja rajone – joms tris metus nereikia mokėti žemės, žemės nuomos ir turto mokesčių. „Dar svarbiau verslui – teigiamas požiūris, dėmesys, geras žodis. Tik tada galima tikėtis gerų rezultatų“, – pastebėjo V. Makūnas.

Uostamiestį juosiantis Klaipėdos rajonas taip pat džiaugiasi sparčia plėtra, ypač auga savivaldybės centras Gargždai. Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas pasakojo, kad Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje jau darosi ankšta, todėl tokią zoną planuojama įkurti ir Klaipėdos rajone.

Pasitarimo dalyviai apžiūrėjo baigiamą atnaujinti Raudondvario dvarą ir sutarė kitą susitikimą surengti Klaipėdos rajone.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA