Kauniečiai prašo pagalbos, savivaldybė siūlo „mestis“ | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai prašo pagalbos, savivaldybė siūlo „mestis“

Skaitytojo nuotr.

Praėjusią savaitę rašėme, jog Užnerio gatvės tvarkymo darbai susidūrė su nenumatytu „priešu“ – prastomis oro sąlygomis, dėl kurių gatvės rekonstrukcija užtruko ilgiau, nei planuota. Tai išryškino ir kitas toje vietoje esančias problemas.

[galerija kiek=””]

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi Vytėnų gyventojai, teigiantys, jog uždarius Užnerio gatvę itin padidėjo eismas Vytelių ir Štaro gatvėmis, kurias vairuotojai renkasi uždarytos kelio atkarpos apvažiavimui. Tai ne tik kelia pavojų aplinkiniuose namuose gyvenantiems ir prie intensyvaus eismo nepratusiems žmonėms, bet ir stipriai blogina abiejų gatvių būklę.

Nekreipia dėmesio į saugumą

„Uždarius Užnerio gatvę, didelis mašinų srautas važiuoja pro laukus per Štaro gatvę ar Vytelių gatvę, o jos yra neasfaltuotos. Dėl to susidarė didelės duobės, stovi vanduo“, – pasakojo gyventojai.

Jie teigė, jog vairuotojai, pasirinkę važiuoti šiomis gatvėmis, nekreipia dėmesio į vairavimo rekomendacijas. „Prie pat yra daugiabučiai, žaidžia maži vaikai, o jokių ženklų, kad vairuotojams reikėtų būti atidiems… Kai pravažiuoja didžiausias duobes, jie (vairuotojai, red.) iškart lekia, o ten iš Štaro gatvės senesnio daugiabučio yra takelis, išbėga vaikai, o vairuotojai per krūmus nemato, nes šoninis sklypas apsodintas medžiais“, – pasakojo jie.

Reikėtų „tvarkyti iš pagrindų“

Gyventojų teigimu, gatvių būklė reikalauja visapusiško tvarkymo. „Ta gatvė yra per siaura, kad pravažiuotų dvi mašinos, tad reikėtų platinti kelią. Nėra jokių šaligatvių, nors aplink – daugiabučiai, mamos su vežimais turi per tą purvyną ir balas važiuoti ir dar saugotis, kad mašinos nenutrenktų. Galiausiai, stovi elektros stulpas vos ne viduryje kelio Vytelių ir Štaro gatvių sankirtoje, gal jį galima būtų kažkaip panaikinti?“ – svarstė gyventojai.

Jų teigimu, taip pat reikėtų patikrinti Štaro gatvės drenažo sistemą, nes ten kaupiasi vanduo. „Jei tai yra savivaldybės jėgoms, žinoma, visi nori, kad tiek Vytelių, tiek Štaro gatvės būtų sutvarkytos ir išasfaltuotos“, – teigė jie.

Savivaldybė siūlo prisidėti

Savivaldybės atstovai tuo tarpu tikina, jog šiuo metu vykdoma itin daug projektų ir nei Vytelių, nei Štaro gatvės į artimiausius planus neįtrauktos. „Kiekvienas naujas atvejis turi būti įvertintas ir sulaukti savo eilės tarp kitų prioritetų“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

„Šiemet nėra numatyta planuose sutvarkyti šias gatves. Gyventojams siūlome prisidėti prie problemos sprendimo surenkant 50 procentų gatvių remonto darbams reikalingų lėšų. Likusią dalį lėšų skirtų savivaldybė“, – teigė jis.
Tokiu atveju gyventojams pirmiausiai reikėtų sudaryti sąmatą ir kreiptis į savivaldybę su prašymu įtraukti šias gatves į kitų metų gatvių tvarkymo darbų programą.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA