Sportininkė M. Vilčinskaitė: „Bėgant tamsoje įsijungia visi pojūčiai” | Kas vyksta Kaune

Sportininkė M. Vilčinskaitė: „Bėgant tamsoje įsijungia visi pojūčiai”

Organizatorių nuotr.

Kiekvieną dieną vis ankščiau temstant bėgikams tenka prisiminti, kad greitu metu ateis dienos, kai nori nenori teks nusiteikti bėgti tamsoje.

[galerija kiek=”4″]

Prieš metus Kaune vykusios „Naktinio bėgimo“ nugalėtoja Milda Vilčinskaitė, besiruošianti ir šį penktadienį (rugpjūčio 26 d.) 22 val. vyksiančiam „Naktiniam Urmo bėgimui“ įsitikinusi, bėgti tamsiuoju metu dažnai net įdomiau nei dieną. Sportininkė sutiko papasakoti, kuo ją žavi toks bėgimas ir kaip jaustis saugiai.

Bėgimas tamsoje, egzotika ar neišvengiamybė?

Jei žmogus bėgioja ne sezoniškai, tik vasara, tai jam nori nenori tikriausiai teks priprasti bėgti tamsoje. Visgi nuo spalio mėnesio jau dienos tiek sutrumpėja, kad norint vakare ar ryte pabėgioti neišvengsi tamsos. O dienos metu tam daugumai tiesiog neleidžia darbai, mokslai ar kiti reikalai. Tiek man, tiek ir sesei jau tapo įprasta treniruotis vakarais. Bėgimas tamsoje man turi daug žavesio. Miestas atrodo paslaptingesnis, pasikeičia jo formos, viskas atrodo subtiliau. Nesimato įvairių trūkumų. Tik šešėliai, šviesos ir kartais matosi žvaigždės.

Kaip bėgti tamsiuoju metu, kad bėgimas būtų saugus?

Blogai, jei yra tamsos baimė. Bet viskas gana paprasta, nebūtina bėgti visiškoje tamsoje. Gyvenantieji mieste tikrai gali rasti apšviestų gatvių. Svarbu, kad matytum kitus ir pats būtum puikiai matomas. Nors bėgimo apranga paprastai jau būna su atšvaitais, jų elementais, bet patarčiau tik jais nepasitikėti. Jausitės kur kas saugiau jei pasirūpinsite papildomais atšvaitais, gal net bėgsite su šviesą atspindinčia liemene, su tokia, kokia dviratininkai važinėja. Kad pati geriau matyčiau jau kuris laikas rimtai galvoju įsigyti prožektorių, kuris dedasi ant galvos. Su juo patogiau, saugiau ir rankos laisvos. Nors galima bėgti ir rankose laikant prožektorius ar žibintus. Bet tai jau varžo judesius.

Kuo skiriasi bėgimas tamsiuoju paros metu, nuo dienos?

Iš bėgimo pusės, tai pats kūnas kitaip reaguoja. Įsijungia visi pojūčiai. Dėl to labai rekomenduoju tamsoje nebėgti su ausinukais. Kadangi ne visas kliūtis galime pastebėti iš tolo, regėjimas mažiau padeda, suaktyvėja klausa. Dar prisidėjus vakaro ramybei, kai miesto gatvės kiek aptuštėja, gyventojai sėdi šiltai namuose, pradedame geriau girdėti visokius garsus, kurie gali padėti išvengti nemalonių incidentų. Patys pastebėsite, kad išbėgus tamsoje ir kojos atsargiau dedasi.

Prieš metus dalyvavote naktiniame bėgime Kaune, šiemet planuojate sugrįžti ir į „Naktinis Urmo bėgimas“ trasą. Kuo šie bėgimo renginiai Jus sudomino?

Jie tikrai skiriasi nuo paprasto bėgimo. Tai tarsi diskoteka. Gražu, kad organizatoriai parūpina muzikos, šviesų. Dalyviai bėga pasipuošę įvairiomis švieselėmis, žibukais, atšvaitais. Visai kitas jausmas bėgti tokioje minioje. Gera nuotaika garantuota. Tiesiog puikus būdas užbaigti vasarą ir po truputį pradėti rudens sezoną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA