Teisę į neturtinės žalos atlyginimą turi ir vaiko tėvai | Kas vyksta Kaune

Teisę į neturtinės žalos atlyginimą turi ir vaiko tėvai

Avarijoje buvo smarkiai sužalotas mano nepilnametis sūnus. Vairuotojas buvo išgėręs, dėl ko pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pareigūnai nenori priimti mano civilinio ieškinio, dėl neturtinės žalos atlyginimo, neva tais žalą patyrė tik mano vaikas. Ar tikrai aš neturiu teisės į jokį žalos atlyginimą?

Į klausimą atsako advokatė Raimonda Lazauskienė:

Teisę į neturtinės žalos atlyginimą paprastai turi asmuo, tiesiogiai nukentėjęs nuo neteisėto veiksmo, tačiau teismų praktikoje pripažįstama, kad dėl nusikaltimo nepaprastai didelius išgyvenimus gali patirti ir asmenys, prieš kuriuos tiesiogiai nebuvo padarytas nusikaltimas. Taigi, nors neturtinė žala yra asmeninio pobūdžio, kiti asmenys, kurie nėra tiesiogiai nukentėję nuo nusikaltimo ir nepatyrė turtinės žalos, bet susiję su asmeniu, patyrusiu tokią žalą, tam tikrais atvejais turi teisę į neturtinės žalos atlyginimą, jei įrodoma, kad jie tokia žalą patyrė. Pažymime, kad šiuo atveju Jūs turite teisę tik į neturtinės (moralinės) žalos atlyginimą, kadangi asmeniui, tiesiogiai nenukentėjusiam nuo nusikalstamos veikos, turtinė žala nepadaroma.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Dėl asmeninių konsultacijų ir teisinių paslaugų suteikimo prašome kreiptis telefonu 8 671 29151 arba atvykti į advokatų kontorą “ADVOCATERA” Kaune.

Daugiau naudingos informacijos galite rasti ir advokatų kontoros “ADVOCATERA“ interneto svetainėje www.advocatera.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA