Senasis Kaunas: nauja „Drobės“ parduotuvė | Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: nauja „Drobės“ parduotuvė

"Lietuva senose fotografijose" nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Rugpjūčio 19-ąją 1931-ais metais „Lietuvos žinios“ aprašė „Drobę“.

„Reikšmingas fakts: Daugelis įvairių įmonių, kurios buvo įsikūrusios pirmomis nepriklausomybės dienomis, žlugo. Ypatingai skaudus buvo likimas kai kurių bendrovių, įmonių, kuriose dalyvavo iš Amerikos sugrįžę lietuviai. O akcinė „Drobės“ bendrovė, kurioje dalyvauja tiktai Amerikos lietuviai ir tik jų kapitalas, pergyveno visus sunkumus, kuriuos jai statė ir darbo pradžia, ir kreditų brangumas, ir bendras valstybės nesusitvarkymas, ir išaugo į didelę ir tvirtai besilaikančią įmonę, kurios vardą dabar žino jau visa Lietuva, o jos fabriko gaminamus audinius perka visi jos piliečiai.

Konstatuotina, kad bendrovė išaugo, išsiplėtė: jos kapitalai dabar sudaro sumą apie keturis milijonus litų.
Vakar „Drobės“ bendrovė minėjo dešimties metų sukaktuvės.

Tai progai pritaikytas ir „Drobės“ krautuvės atidarymas (Laisvės al. 21 nr.). Ligšiol b-vė krautuvės neturėjo. Krautuvė pardavinės tiktai savo fabriko medžiagas, kurių fabrikas, prisitaikydamas Lietuvos rinkai, gamina įvairiausių rūšių ir įvairiems reikalams.

Vakar 17 val. 30 min. buvo tos krautuvės pašventinimas (apeigas atliko kun. Mieleška), o vėliau iškilmingi pietūs „Metropoly“, kurių metu rimtai įvertinta b-vės pastangos, vaisingas darbas ir reikšmė valstybės gyvenime.
Ta proga bendrovei ir jos vadovybei pareikšta daugybė gražių linkėjimų.

Pažymėtinas tas svarbus reiškinys, kad bendrovės bei fabriko darbus organizuoja, veda ir prižiūri patys b-vės dalyviai, kurių stambiausieji – dir. p. Daugirdas, vicedir. P. Šimaitis ir kiti – sudaro valdybą.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA