Lietuvoje – naujas atsiskaitymo būdas | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje – naujas atsiskaitymo būdas

delfi.lt 2016/08/18 12:09
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Lietuvoje pristatomas naujas atsiskaitymo būdas – bekontaktės mokėjimų kortelės. Šią naujovę pristato „Swedbank“.

[galerija kiek=”8″]

1,7 mln. mokėjimų kortelių Lietuvoje klientams išdavęs „Swedbank“ suteiks klientams galimybę įsigyti ir naujo tipo mokėjimų korteles – šįkart bekontaktes.

„Kortelė yra pažymėta bekontakčiu mokėjimo simboliu, kuris yra atpažįstamas visame pasaulyje. Bekontaktė mokėjimų kortelė pasižymi greitu ir patogiu atsiskaitymu. Klientas, naudodamas šią kortelę, neturi jos įdėti į kortelių skaitytuvą. Ji veikia prilietus prie skaitytuvo, nereikia suvesti PIN kodo. Tai leidžia klientams atsiskaityti greičiau už prekes, o taip pat pardavėjui greičiau priimti mokėjimą“, – naujovę Lietuvoje pristatė „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė.

Pasak jos, bekontakčiu būdu atsiskaityti už prekes ir paslaugas bus galima iki 10 eurų.

„Tai gali atrodyti maža suma, bet mūsų statistika rodo, kad net iki 60 proc. atsiskaitymų mokėjimų kortelėmis yra iki 10 eurų“, – komentavo banko vadovė.

Pirmieji užsisakyti bekontaktes mokėjimų korteles galės banko jaunimo programos dalyviai. Jie užsisakyti naujas korteles galės nuo rugpjūčio 22 d. Visi likę klientai – nuo spalio mėnesio.

Prieš pristatant naujovę Lietuvoje „Swedbank“ atliko gyventojų apklausą apie bekontakčius mokėjimus. Jos duomenimis, 57 proc. apklaustųjų yra susipažinę ir yra girdėję apie šią technologiją. 53 proc. apklaustųjų pasisakė norintys įsigyti tokią kortelę.

Kokia bus naujų mokėjimo kortelių kainodara „Swedbank“ atstovai konkrečiai neatsakė, tačiau teigė, kad tokios kortelės nebūtinai kainuos daugiau nei mokėjimų kortelės be šios funkcijos.

„Swedbank“ Lėšų valdymo pardavimų palaikymo departamento direktorius Deimantas Trumpickas bandė paneigti su bekontakčiu mokėjimu būdu susijusius mitus.

„Yra baimė, kad netyčia kortelę prilietus prie skaitytuvo du kartus, dvigubai bus nurašyta suma, tačiau tiek kortelėse, tiek aparatuose yra įdiegti funkcionalumai, kad tai neįvyktų“, – ramino jis.

D. Trumpickas taip pat pažymėjo, kad bekontaktė mokėjimų kortelė leidžia atsiskaityti ir įprastiniu būdu – įkišus mokėjimų kortelę į skaitytuvą ir suvedant PIN kodą.

„Tai yra kaip įprasta mokėjimų kortelė tik su papildoma funkcija – bekontaktis mokėjimas“, – pridėjo jis.

Banko atstovas taip pat paminėjo, kad atsiskaitant bekontakčiu būdu skaitytuvas taip pat gali kartais paprašyti suvesti PIN kodą, kad būtų įsitikinama, kad kortelės naudotojas yra jo savininkas.

Kalbėdamas apie naujo tipo kortelės saugumą D. Trumpickas paminėjo, kad toks atsiskaitymo būdas kaip tik saugesnis: mokėjimo kortelė visada lieka savininko rankose ir nėra perduodama prekybininkui.

„Swedbank“ teigimu, šią savaitę bus aktyvuotos bekontakčio mokėjimo funkcijos, kurios galimos prekybininkų turimuose skaitytuvuose. Skaičiuojama, kad artimiausiu metu tokį mokėjimą galės priimti apie 1 tūkst. skaityuvų Lietuvoje.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA