Kauniečiai atskleidė, kur dingo Centrinio pašto iškabos raidės | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai atskleidė, kur dingo Centrinio pašto iškabos raidės

R. Tenio nuotr.

Penktadienį nuo Kauno centrinio pašto iškabos dingus dviems raidėms „A”, pradėtos kelti įvairios versijos, spėliota kam prisireikė ilgus dešimtmečius kabančių raidžių.

Pastebėta, kad pastarosiomis dienomis šios raidės dingo ir nuo Vilniuje įsikūrusio „Lietuvos pašto”, kitų žinomų įstaigų iškabų. Nuo kitų valstybinių įstaigų pavadinimų dingsta ne tik „A”, bet ir „O”, „B” raidės, reiškiančios kraujo grupes. Manoma, kad jų dingimas simbolizuoja minėtų kraujo grupių stygių Lietuvoje.

Žinutes be „A” raidžių savo feisbuko profiliuose, kaip užuominą, pradėjo rašyti žinomos įmonės, taip pat ir Nacionalinis kraujo centras. Šis centras savo svetainėje skelbia, kad šiuo metu ypatingai trūksta -O, +O, -A ir +A grupių kraujo. Neabejojama, kad raides nukabina pačios įmonės, vykdydamos sutartą visuotinę socialinę akciją, kuria norima atkreipti dėmesį į neatlygintiną kraujo donorystę.

Portalą „Kas vyksta Kaune” pasiekė informacija, kad „Lietuvos paštas“ dalyvauja neatlygintiną kraujo donorystę skatinančioje tarptautinėje kampanijoje „International Missing Type“, rugpjūčio 15-22 d. vykstančioje daugybėje šalių. Dar prieš ją kraujo centrai paprašo žinomų organizacijų, įmonių, kuriam laikui iš savo iškabų, interneto svetainių, feisbuko, kitų socialinių tinklų – pašalinti raides „A”, „O” ir „B”.

Airijoje šios raidės pradangintos net nuo kai kurių informacinių kelio ženklų.

Pagrindinė sąlyga įmonėms – niekam neaiškinti, kodėl tą padarė. Nežinia prikausto dėmesį ir ragina visuomenę diskutuoti bei kartu patraukia žiniasklaidą. Akcijos tikslas – originaliai pabrėžti, kad stinga kraujo donorų. Manoma, kad po akcijos naujais kraujo donorais užsiregistruos daugybė žmonių.

„Lietuvos pašto” atstovė prasitarė, kad šiuo metu vyksta socialinė akcija, tačiau kokia – neatskleidė, ji teigė, kad daugiau informacijos paaiškės ateinančią savaitę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA