Kaunietis A.Gudžius suklupo olimpinio disko metimo finale | Kas vyksta Kaune

Kaunietis A.Gudžius suklupo olimpinio disko metimo finale

A. Gudžius / V. Pliadžio - DELFI nuotr.

Kauno rajone gimusiam sportininkui Andriui Gudžiui išmušė lemtinga valanda. Šeštadienį toliau vykstančių olimpinių žaidynių metu jo trys finaliniai bandymai nusviesti diską nepavyko. Nors medaliais po disko metimo finalo jam pasipuošti nepavyko, tačiau trijų olimpinių medalių laimėtojas Virgilijus Alekna sako, kad dalyvavimas tokio lygio varžybose su pajėgiausiais pasaulio sportininkais yra neįkainuojama patirtis, kurią dar tikrai bus galima panaudoti.

„Pirmose olimpinėse žaidynėse dar tik mokaisi ir kaupi patirtį, kurią galėsi panaudoti kitose olimpinėse žaidynėse. Aš tikrai neabejoju, kad jam rungtynių bus“, – stebėdamas Lietuvos atstovo pasirodymą komentavo V.Alekna, Atėnų olimpiadoje pasiekęs geriausią rezultatą, kurio dar niekam nepavyko pagerinti. Tuomet jis nusviedė 69 m 89 cm.

Geriausiu savo bandymu lietuvis diską nuskraidino tik 60,66 m ir tarp 12 finalo dalyvių liko paskutinis.

Lietuvos sporto universitete mokslus krimtęs A.Gudžius į olimpines žaiynes pateko pirmą kartą ir yra tarp 12 stipriausių pasaulyje disko metikas, į finalą patekęs ketvirtu rezultatu.

Disko metimo rungtyje po tris bandymus turėjo visi dvylika sportininkų. Aštuoni toliausiai diską nusviedę sportininkai pateko į finalą, tarp jų A.Gudžiaus nebuvo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA