Kas vyksta Kaune ilgąjį savaitgalį? (išsami 08.12-08.15 programa) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune ilgąjį savaitgalį? (išsami 08.12-08.15 programa)

J.Danielevičiaus nuotr.

Prieš akis – ilgasis savaitgalis, kurio metu ne tik švęsime Žolinę, bet ir sirgsime už Rio olimpiadoje besivaržančius sportininkus. Išsamią sirgalių miestelio šio savaitgalio renginių programą rasite čia, o mes tuo tarpu dalinamės kas dar vyks Kaune rugpjūčio 12-15 dienomis.

Penktadienį, rugpjūčio 12 dieną, 19 valandą ant Kauno centrinio pašto laiptų vyks renginys, sugrąžinsiantis kauniečius į tarpukarį. Garsu ir vaizdu džiugins „Rakija Klezmer Orkestar“.

Šeštadienį į tradicinę Žolinės šventę kvies Panevėžiukas. Renginio metu vyks lauko gėlių kompozicijų paroda, gimnasčių trio pasirodymas, medaus degustacija, koncertuos Agnė Petravičienė.

„LTeam“ olimpinis miestelis, jau savaitę kviečiantis tiesiogiai stebėti lietuvių kovą Rio olimpinėse žaidynėse bei dalyvauti konkursuose, penktadienio vakarą kvies pasimėgauti grupės „Abudu“ koncertu. Iš Šakių kilusių vaikinų kolektyvas susirinkusiems pasirodys po susitikimo su gimnastu Roku Guščinu ir dviratininku Gintautu Umaru.

Akuotų kaime sekmadienį vyks tradicinė šventė „Žolinių puokštė“. Jo metu koncertuos meno kolektyvai, vyks taikliausio krašto krepšininko ir gražiausių Žolinių puokščių konkursai, akcijos vaikams ir jaunimui.

„LTeam“ olimpinis miestelis, jau savaitę kviečiantis tiesiogiai stebėti lietuvių kovą Rio olimpinėse žaidynėse bei dalyvauti konkursuose, sekmadienio vakarą kvies pasimėgauti grupės „Garbanotas Bosistas“ koncertu.

Lietuvos liaudies muziejus Rumšiškėse kviečia švęsti Žolines drauge. 15-ąjį kartą organizuojamoje šventėje vyks tradicinės mišios, bus šventinamas derlius ir gėlės bei žolynai. Aukštaitijos kaime vyks kermošius, bus žaidžiami kaimiški žaidimai, gros kapelos bei ansambliai.

Žolinės Jadagonyse  – tradicinės ir šiltos. 13 valandą jos prasidės Šv, Mergelės Marijos dangun ėmimo koplyčioje, po to pasirodys Ežerėlio kultūros centro meno kolektyvai, operos solistas Osvaldas Petraška.

O kad netikėtos orų permainos nesugadintų planų, išsamią orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA