Lauko kinas prie Pilies vėl laukia žiūrovų, iškart po jo – meteorų lietus | Kas vyksta Kaune

Lauko kinas prie Pilies vėl laukia žiūrovų, iškart po jo – meteorų lietus

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Kino centro „Romuva“ organizuojami ketvirtadieniniai filmų seansai prie Kauno pilies – įgauna pagreitį. Šiandien prognozuojamas linksmas vakaras, mat 21:30 val. bus rodoma komiška juosta – „Kunigo vaikai” (rež. Vinkas Brešanas, N-13).

Filmas sulaukė didžiulio pasisekimo Kroatijoje ir atsidūrė trečioje vietoje pagal finansinę naudą, šaliai jau tapus nepriklausomai.

Filmas „Kunigo vaikai“ (2013 m., trukmė 93 min.) – toli gražu nereliginė istorija. Tai šelmiška drama, nukelianti į mažą miestelį Kroatijoje, kur jaunas katalikų kunigas Fabianas (akt. Krešimir Mikić) paskiriamas į Dalmatijos kaimo parapiją, vietoj žmonių mylėto buvusio kunigo. Atvykėlis pasibaisėja miesteliu: regi daugybę laidotuvių ir dar sužinojo, kad vaikų gimstamumas čia itin menkas. Kartą vienas parapijietis per išpažintį iškloja savo problemą ir Fabianui kyla idėja, kaip pagerinti gimstamumą, pasinaudojant kiek neįprastais būdais. Filmas paremtas Mate Matišico komedija, Kroatijos scenoje sutikta kontroversiškai.

Pagrindinis filmo herojus prikaustys ironija, naivia pasaulėžiūra, drąsa paneigti prietarus bei pažers kritikos elementų katalikų bažnyčiai.

Pripažintas filmo režisierius

Režisierius V. Brešanas žinomas kaip dviejų populiariausių pastarojo dešimtmečio kroatų filmų autorių. Jo pirmasis pilnametražis filmas „Kaip mano saloje prasidėjo karas“ (1996 m.) – komedijinė drama apie Kroatijos nepriklausomybės karą, buvo peržiūrėtas daugiau kaip 330 tūkst. Kroatijos kino teatrų žiūrovų ir tapo vienu populiariausių dešimtojo dešimtmečio filmų.

Lietaus nebijo

Kaip patikino kino centro „Romuva“ atstovė Gintarė Žaltauskaitė, orų prognozės sektos jau iš anksto, žadama, kad lyti per kino seansą neturėtų. „Prognozuojama, kad lietus aplenks kino seansą, o jei ir palašnos – tikrai nepabūgsime ir tęsime komedijos žiūrėjimą. Perkelti seanso į „Romuvos” kino salę – nežadame”, – sakė G. Žaltauskaitė.

Nemokami kino seansai po atviru dangumi tęsis iki rugsėjo 8 dienos. Kiekvieno seanso metu čia pristatomas skirtingo kino festivalio filmas.

Čia jau prisistatė Vilniaus tarptautinis trumpametražių filmų festivalis, demonstruotas atidarymo filmas „Prancūziška porelė“. Šiandien žiūrovai stebės – „Kunigo vaikus“, atstovaujančius Tarptautinį Kauno kino festivalį.

Laukia meteorų lietus

Lankytojams patariama šilčiau apsirengti, pasiimti pledus, atsinešti arbatos ir sulankstomų kėdžių atsisėsti, mat esančių vietoje – visiems gali ir nepakakti.

Jei naktis bus giedra – po filmo, vidurnaktį, iškart visiems rekomenduojama pratęsti vakarojimą stebint dangų – čia išvysite meteorų lietų, jis tęsis tris ateinančias naktis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA