Karaliaus Mindaugo prospekte Kauno vairuotojus pasitinka naujas šviesoforas | Kas vyksta Kaune

Karaliaus Mindaugo prospekte Kauno vairuotojus pasitinka naujas šviesoforas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Naują savaitę vairuotojus pasitiko užbaigti darbai vienoje iš pagrindinių Kauno gatvių – pagaliau buvo įrengtas ir įjungtas naujas šviesoforas, esantis Karaliaus Mindaugo prospekto ir Maironio gatvės sankryžoje.

[galerija kiek=”8″]

Šie pakitimai turėtų būti naudingi ne tik vairuotojams, kurie jau netrukdomi iš Maironio gatvės galės sukti į kairę, bet ir pėstiesiems, kuriems bus patogiau kirsti prospektą keliaujant į arba iš Nemuno salos.

„Sprendimas įrengti šviesoforinę sankryžą ir pėsčiųjų perėją buvo priimtas dėl trijų priežasčių. Pirma – didelis avaringumas. Per pastaruosius ketverius metus šioje vietoje turėjome 6 įvykius, kurių metu buvo sužaloti žmonės. Antra priežastis – nuolat savo gyvybe rizikuojantys žmonės, kertantys Karaliaus Mindaugo prospektą iš Nemuno salos pusės. Be to, įrengus šviesoforinę sankryžą vairuotojams atsiras galimybė iš Maironio gatvės atlikti kairįjį posūkį link Šančių“, – Taip dar birželį apie šiuos pakeitimus kalbėjo Kauno miesto tarybos narys, Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Mikaitis.

Pasak ekspertų, ši vieta kamščių sukurti neturėtų – naujai įrengti šviesoforai turėtų būti suderinti su jau esamaisiais.

„Naujasis šviesoforas bus koordinuotas su kitais Karaliaus Mindaugo prospekte esančiais šviesoforais, todėl spūsčių pavyks išvengti“, – teigė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA