Užusaliuose – galimybė išbandyti vis labiau populiarėjančią pramogą | Kas vyksta Kaune

Užusaliuose – galimybė išbandyti vis labiau populiarėjančią pramogą

R. Tenio nuotr.

„Dar ne, dar kartą noriu!“ – iš vidurio tvenkinio sušunka 14-metė mergina, paklausta, ar jau pavargo ir norėtų lipti į krantą. Tokie trumpi pokalbiai Užusalių tvenkinyje nuo šiol skambės kasdien – čia atsidaro naujas vandenlenčių parkas „Wake B1“.

Vandenlenčių sportas – Lietuvoje sparčiai populiarėjanti sporto šaka, kai kuriems šiek tiek primenanti snieglenčių ir banglenčių sporto mišinį: sakoma, kad vandenlentės padeda snieglentininkams trumpam pamiršti sniego trūkumą, o banglentininkams prasklaido nuobodulį kai nėra bangų.

Nors Lietuvoje nei snieglentėmis, nei banglentėmis pasidžiaugti itin daug progų nėra, „Wake B1“ įkūrėjai Justinas ir Paulius šypsosi – tokie palyginimai ne iš piršto laužti. „Panašumų tikrai yra… Nors kai pas mus atvyksta snieglentes išbandę žmonės, jiems pirmi praplaukimai nevisad būna sėkmingi.“

Vyrų teigimu, pirmi kartai, plaukiant ant vandenlentės, daugumai būna ne patys sėkmingiausi. „Dažnai pirmieji kartai baigiasi kritimu į vandenį, tačiau didysis džiaugsmas atsiranda tada, kai pagaliau gaunasi atsistoti ant lentos ir perprasti vandens iššūkius“, – pasakojo jis.

Tiesa, nors vandenlenčių sportas – gan ekstremalus ir reikalauja nemažai jėgų, jam nereikia jokio išankstinio pasiruošimo. „Prieš pradedant nereikia nieko, tiesiog noro bandyti. Amžius ar nemokėjimas plaukti irgi nėra kažkokie limitai – šalmai ir gelbėjimosi liemenės yra privalomos kiekvienam plaukiančiam“, – pasakojo vandenlenčių parko įkūrėjai ir pridūrė, jog atvykusiems suteikia viską, ko gali prireikti norint išbandyti vandenlentes.

Ateityje – daug planų

Maždaug 20 kilometrų nuo Kauno nutolusiame Užusalių tvenkinyje parkas įkurtas ne atsitiktinai. Per kelerius metus buvo išvalytas vanduo, įrengtas paplūdimys, tad tvenkinys tapo vietinių gyventojų traukos objektu. „Nors būna ir iš toliau atvažiuoja žmonės specialiai į čia. Vien dėl vandens, nes tvenkiny jis itin minkštas, o tamsesnė spalva atsiranda dėl to, kad vanduo suteka iš miškų ir durpynų“, – apie vandens telkinio ypatybes pasakojo Justinas.

Tiems, kam vandenlentės atrodo pernelyg ekstremalios, parko įkūrėjai siūlo ir kitą itin populiarią vandens pramogą – irklentes. „Turim daug planų ateičiai. Dabar dar nuomojame ir irklentes, bet šalia – tinklinio aikštelė, galbūt kada ateity dar ką nors įsirengsime“, – pasakojo jie.

„Wake B1“ atidarymo metu, rugpjūčio 6-7 dienomis, vandenlenčių parkas dirbs nuo 10 iki 23 valandos. Bilieto kaina vienai dienai (plaukimų skaičius neribojamas, įrangos nuoma įskaičiuota) – 15 eurų. Visus atvykusius mokys ir konsultuos Lietuvos „wake“ čempionė Dagnė Baniūkštytė.

Daugiau informacijos apie Užusaliuose įsikūrusį vandenlenčių parką rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA