Savanorių prospekte kertamos ilgametės liepos | Kas vyksta Kaune

Savanorių prospekte kertamos ilgametės liepos

R. Tenio nuotr.

Kauniečius savanorių prospekte vėl pasitinka pokyčiai. Šį kartą pjaunamos šalia gatvės augančios senos liepos.

Medžius prisireikė nupjauti dėl UAB „Kauno energija“ atliekamų šilumos vamzdyno keitimo darbų. Rekonstrukcijos metu bus atnaujinti 383 metrai 400 mm skersmens šilumos tiekimo magistralės, kurios dabartinis vamzdynas jau yra 47 metų amžiaus ir jį būtina pakeisti. Rekonstruojant šią magistralės atkarpą, vietoje senų susidėvėjusių vamzdynų bus įrengti šiuolaikiški poliuretano izoliacija padengti vamzdynai.

Kol bus atliekami šie darbai, bus uždaryta viena iš keturių eismo juostų esančių savanorių prospekte. Automobilių ir pėsčiųjų eismas apribotas dešiniąja (važiuojant nuo miesto centro) prospekto puse, uždarant vieną eismo juostą bei apribojant galimybę praeiti šaligatviu. Visi apribojimai pažymėti ženklais, o visa rekonstrukcijos darbų teritorija aptverta.

„Uždaryta viena iš keturių eismo juostų bei šaligatvis atkarpoje nuo sankryžos su K. Petrausko gatve iki sankryžos su J. Žemgulio gatve“, – teigė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Vietoje nupjautų 80-ies medžių bus pasodinti nauji. Planuojama, kad visi darbai bus baigti ir eismas atnaujintas iki lapkričio 1 dienos. Dėl šių darbų teko atidėti suplanuotą kapitalinį Savanorių pr. dangos remontą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA