Mieste kauniečių pastebėtą gandrą specialistai ragina vyti šalin | Kas vyksta Kaune

Mieste kauniečių pastebėtą gandrą specialistai ragina vyti šalin

Skaitytojo nuotr.

Į portalą „Kas vyksta Kaune” kreipėsi kaunietis Martynas, jis informavo, kad ketvirtadienio rytą, apie 9:30 val., prie vieno Dainavos prekybos centro, buvusio „Saulėtekio”, tarp žmonių drąsiai vaikštinėja gandras. 

[galerija kiek=””]

„Ne kiekvieną rytą pamatysi prie parduotuvės, kur telkiasi daugybė žmonių – laisvai, kaip niekur nieko vaikštinėjantį gandrą! Visi praeiviai stebėjo paukštį, žinoma, grožėjosi, tačiau neramu, ar čia šio paukščio vieta?”, – klausė Martynas.

Susisiekėme su gyvūnų priežiūros centro „Nuaras” specialistais. Veterinaras Giedrius tikino, kad informacija žinoma, gandras jau kurį laiką skraido tame rajone. Veterinaras ragino palikti gandrą ramybėje ir jokiu būdu jo nešerti, o verčiau vyti šalin, tuomet paukštis paliks miestą.

„Užvakar mūsų darbuotojai gaudė šį paukštį, bet nesėkmingai, jis nuskrido. Žmonės turi žinoti, kad negalima maitinti laukinių paukščių, jei jie sveiki. Reikia palikti jį ramybėje, o geriausia – vyti šalin”, – sakė specialistas.

Pasak jo, maitinami laukiniai gyvūnai pripranta ir tingi patys ieškoti maisto, taip palaipsniui praranda gabumus patys savimi pasirūpinti.

„Pavasarį po visą Kauną lakstė iš globos namų paleistas gandras, susitelkė net keli, žiemą žmonės jį maitino, taip paukštis praranda įgūdžius gamtoje išlikti ir užsilieka mieste ilgėliau”, – sakė Giedrius.

Jis informavo, kad inspektoriai vėl vyks gaudyti gandro, patikrins ar sveikas ir paleis užmiestyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA