Skandale įklimpęs P.Gražulis teigia buvęs apvogtas: dingo kompiuteris, 9 tūkst. eurų ir koldūnai | Kas vyksta Kaune

Skandale įklimpęs P.Gražulis teigia buvęs apvogtas: dingo kompiuteris, 9 tūkst. eurų ir koldūnai

BNS 2016/08/01 14:13
DELFI nuotr.

Po kratos savo darbo kabinete Seime „tvarkietis“ Petras Gražulis teigia pasigedęs kompiuterio ir 9 tūkst. eurų.

Pirmadienį jis į parlamentą iškvietė policijos pareigūnus ir parašė pareiškimą dėl vagystės.

„Atėjau po kelionės į savo kabinetą ir pasigedau kompiuterio procesoriaus ir pinigų. Dabar policija yra kabinete, rašau pareiškimą“, – BNS sakė Seimo narys.

Jis neatmetė galimybės, kad kompiuteris ir pinigai paimti per praėjusią savaitę jo kabinete atliktą kratą, tačiau jis joje nedalyvavo, todėl nežino, ar kas nors buvo paimta.

„Nemačiau kratos protokolo, todėl nežinau, ar pavogė, ar paėmė per kratą“, – BNS sakė parlamentaras.

Seimo narys teigė kabinete laikęs 9 tūkst. eurų, nes pinigus laikyti Seimo viešbutyje, kuriame gyvena, nėra saugu. Ten buvusi ne viena vagystė.

P.Gražulis tvirtino pinigus laikęs priklijavęs prie rašomojo stalo stalčiaus dugno.

„Nepagalvojau, kad kas nors gali rasti“, – teigė jis.

Nors parlamentaro kabinete yra seifas, jame laikyti grynųjų nelaikės, nes manė, kad Seimo kanceliarija turi raktus nuo visų kabinetų ir seifų.

Iškvietė policiją

Seimo kanclerė Daiva Raudonienė BNS pirmadienį sakė buvusi informuota, kad parlamente lankosi policijos pareigūnai.

„Policija atliks ikiteisminį tyrimą ir paaiškės, ar buvo vagystė, ar ne“, – sakė ji.

Parlamento kanceliarija turi kratos P.Gražulio kabinete protokolą, tačiau jo turinio D.Raudonienė teigė negalinti atskleisti, nes tai ikiteisminio tyrimo duomenys. Seimo kanceliarijos atstovas dalyvavo atliekant kratą parlamentaro kabinete.

Į Seimą iškviesti policijos pareigūnai BNS patvirtino priėmę P.Gražulio pareiškimą dėl dingusių daiktų.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius BNS sakė, kad pirmadienį apie 10 valandą parlamentaras P.Gražulis telefonu pranešė policijai, kad savaitės laikotarpiu, kai jo nebuvo darbo vietoje, savo Seimo nario kabinete pasigedo jame laikytų 9 tūkst. eurų. Seimo narys policijai teigė, jog pinigai galėjo dingti tuo metu, kai jo kabinete praėjusį ketvirtadienį buvo atliekamos kratos.

STT neigia paėmusi pinigus

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovė Ramunė Paukštienė BNS sakė, kad per kratą P.Gražulio kabinete nepaimta pinigų.

„Jokie pinigai paimti nebuvo“, – sakė ji.

R.Paukštienės teigimu, kratą stebėjo Seimo kanclerės pavedimu paskirti parlamento darbuotojai, buvo daroma vaizdinė medžiaga.

Prokuratūra situacijos nekomentuoja.

P.Gražulis vylėsi, kad antradienį lankydamasis Generalinėje prokuratūroje išsiaiškins, ar 9 tūkst. eurų buvo pavogti, ar paimti pareigūnų.

Dingo ir koldūnai

Pirmadienį iš Ukrainos grįžęs P.Gražulis teigė radęs ir suverstą savo butą Seimo viešbutyje.

„Atrodo, ten niekas nepaimta. Tik atrodo toks keistas atvejis – gal buvo pusė šiukšlių dėžės, tai ji dabar tuščia, ir koldūnų gal būvo kokie aštuoni pakeliai, neskaičiavau, bet liko vienas. Galbūt prokuroras pasakys, kad paėmė, kad listerijos ieško“, – svarstė Seimo narys.

Dingę koldūnai buvo pagaminti „Judex“.

„Daug metų valgau koldūnus ir esu sveikas“, – pabrėžė P.Gražulis.

Jis pripažino, kad su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovu Jonu Miliumi yra kalbėjęs apie „Judex“ gaminių neva rastą bakteriją.

„Taip, buvo tokia kalba. Kai prasidėjo tokia situacija, kada prasidėjo Europos Sąjungos ir Rusijos tas „karas“, kai Europos Sąjunga paskelbė sankcijas Rusijai, o Rusija atitinkamai uždraudė pieno, mėsos produktus, bet šaldyti maisto produkto nepateko į tą sąrašą, juos buvo galima vežti. Tada Rusija pradėjo reikalauti įvairiausių tyrimų ir vis rasdavo kažkokį pažeidimą, bakteriją, tarp jų ir listeriją. (…) Nuvažiavom pas Milių, jis turi patirties, ką tokiu atveju daryti. Jis sakė, kad nelabai ką padarysi, nes čia yra politika, kad galite operacinėje daryti tuos koldūnus, Rusija vis tiek ką nors ras“, – pasakojo Seimo narys.

P.Gražulis teigė bendrovės „Judex“ reikalais domėjęsis iš draugiškumo, ten yra dirbusi jo žmona, brolis, dabar sūnus.

„Su „Judex“ savininku pažįstamas labai daug metų, nuo sovietinių laikų, pabendraujame“, – tvirtino parlamentaras.

Jis sakė, kad įtarimai dėl galimo kyšio davimo J.Miliui laužti iš piršto.

„J.Milius niekada neėmė ir niekada neims, ir gal net niekas jam nedrįstų duoti“, – svarstė „tvarkietis“.

P.Gražulis teigė prašysiąs, kad būtų paviešinti jo ir J.Miliaus pokalbiai. Be to, jis teigė sieksiąs būtų patikrintas poligrafu.

Šeši įtariamieji

Kratos P.Gražulio darbo ir gyvenamojoje vietoje atliktos liepos 28 dieną atliekant ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikio. STT praėjusią savaitę pateikė įtarimus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui J.Miliui ir dar penkiems asmenims.

BNS žiniomis, teisėsauga tiria, ar Maisto ir veterinarijos tarnyba ar jai pavaldžios įstaigos galėjo gauti informacijos iš užsienio kompetetingų žinybų apie šaldytų maisto produktų gamintojos „Judex“ produkcijoje rastą žmonių sveikatai pavojingos listerijos bakterijos užkratą, tačiau šį faktą nuslėpė ir, įtariama, nesiėmė veiksmų.

Anot STT, teisėsaugos turimi duomenys leidžia įtarti, kad maisto produktus gaminančios bendrovės vadovai, norėdami, kad įmonė išvengtų nuobaudų, kurios paprastai yra taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams, pareigūnams daryti poveikį.

Seimo narys nuo liepos 27 dienos buvo išvykęs į Ukrainą. P.Gražulis sakė ten lankęsis be Seimo valdybos leidimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA