Šimtametė iš Neveronių: mažiau gyvenime strakaliokite ir daugiau šypsokitės | Kas vyksta Kaune

Šimtametė iš Neveronių: mažiau gyvenime strakaliokite ir daugiau šypsokitės

Krs.lt nuotr.

Kauno rajone gyvena 15 senolių, šiemet švęsiančių šimtmetį. Vieną iš jų – Neveronių seniūnijos gyventoja Antanina Gilienė, neeilinio jubiliejaus proga sulaukė iškilmingo pasveikinimo.

[galerija kiek=””]

Trečiadienį Kauno rajono savivaldybės sveikinimą jai perdavė vicemeras Kęstutis Povilaitis, Administracijos direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Šukevičius, Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė ir Neveronių seniūnijos seniūnės pavaduotoja Aldona Žilinskienė. Atvykusius svečius pasitiko nemažas artimųjų būrys. Jaunatviška išvaizda, energija, puikia atmintimi spinduliuojančiu gerumu stebino ir jubiliatė.

Energijos ir geros sveikatos jai pavydi net anūkai. Senolė dar ne tik puikiai mato, bet ir į sodą išeina pasivaikščioti, vis dar plauna grindis, mezga ir lygina patalynę. Savo megztas šlepetes ji padovanojo svečiams. „Pirmą kartą, atvykę pasveikinti šimtmečio proga, dovanų nuo jubiliatės gauname mes. Linkime su tokia energija sulaukti ir kito jubiliejaus“, – šimtametę sveikino K. Povilaitis.

1916 m. liepos 28 d. Radviliškyje gimusi Antanina, kaip ji pati sako baigė tik šešias klases, tačiau būdama žvitraus proto įsidarbino buhaltere. Vėliau persikėlė į Kauną ir daugiau nei 20 metų dirbo buhaltere AB „Kauno grūduose“. Už puikų darbą buvo apdovanota veterano medaliu, kuriuo džiaugiasi iki šiol, mat moterys tokį apdovanojimą gaudavo retai.

Vyro ir vienintelės dukros netektis nepalaužė moters, ji iki šiol šypsosi ir gerumu dalinasi su kiekvienu sutiktu. „Visi kaimynai, pažįstami sako, kad tokių gerų žmonių, kaip mūsų močiutė, beveik nebūna“, – didžiavosi A. Gilienės artimieji.

Du anūkai jau spėjo padovanoti tris proanūkius. Antaninai kompanija patinka, jai tik gaila, kad daugiau nei 10 ar 20 metų jaunesnės draugės sunkiai kruta ir negali atvykti į gimtadienio šventę.

Pati šimtametė pas gydytojus nevaikšto, tik profilaktiškai vieną kitą tabletę išgeria. Jokių kremų nenaudojanti, tačiau švytinti Antanina, paklausta, kur slypi ilgaamžiškumo ir sveikatos paslaptis, šypsosi: „Mažiau gyvenime strakaliokite iš vienos vietos į kitą, daugiau ramybės. Mažiau pykitės ir daugiau taikykitės“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA