Kaunas dalyvauja pasauliniame sveikų miestų judėjime | Kas vyksta Kaune

Kaunas dalyvauja pasauliniame sveikų miestų judėjime

R. Tenio nuotr.

Kauno miestas dalyvauja Pasaulio sveikatos organizacijos Sveikų miestų judėjime. Projektą kuruoja ir įgyvendina Kauno miesto savivaldybė ir Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

„Sveikas miestas“ – tai vertybiniu pagrindu sukurta Pasaulio sveikatos organizacijos programa, suteikianti galimybę miesto valdžiai ir bendruomenėms skatinti miestiečių sveikatingumą ir gerovę naudojantis įrodymais pagrįstomis priemonėmis ir inovatyviomis idėjomis.

Sveiko miesto judėjimas – tai politinis, kompleksinis ir tarpsektorinis projektas, skirtas dalintis gerąja patirtimi, žiniomis, mokslu bei praktika tarp Europos Sveikų miestų tinklo, kuri gali būti panaudojama sveikatos propagavimui visose savivaldos politikose. Vienas iš pagrindinių judėjimo tikslų yra skatinti solidarumą, bendradarbiavimą ir darbo ryšius tarp Europos miestų ir vietos valdžios institucijų.

Judėjimas remiasi lygybės propagavimo, solidarumo bei tarpsektorinio bendradarbiavimo visuomenės sveikatinimo tikslams principais savivaldybės lygmenyje.

Sveiko miesto projektu Kauno mieste bus siekiama tiek miestiečiams prieinamų sveikatinimo veiklų įgyvendinimo, sveikatos raštingumo didinimo, tiek politinių sprendimų įsipareigojimo sveikatos labui.

Sveikų miestų tinklas 1989 m. pradėtas kurti Europoje, vėliau iniciatyva tapo pasaulinė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA