Kauno „Holivudas“: garsiausiame bendrabutyje – karštos sekso scenos duše ir nesibaigianti šventė | Kas vyksta Kaune

Kauno „Holivudas“: garsiausiame bendrabutyje – karštos sekso scenos duše ir nesibaigianti šventė

delfi.lt 2016/07/30 11:03

Kaip filmuose – nuolatinis veiksmas. Pareigūnai ir ugniagesiai čia kasdienybė. Karštos sekso scenos bendruose dušuose. Pro langus skriejantys daiktai, o kartais ir naminiai gyvūnai. Tokios tikros dramos vyksta Kauno „Holivude“. Taip vadinamas bene garsiausias laikinosios sostinės bendrabutis, kuriame dauguma butų yra socialiniai būstai.

„Holivudas“ įsikūręs penkių aukštų pastate. Beje, pro šią garsią vietą to nežinodami pravažiuoja tūkstančiai – „Holivudas“ yra visiškai šalia magistralinio kelio „Via Baltica“. Akustinė sienelė užstoja vaizdą į garsųjį bendrabutį. Ir labai gerai, kad užstoja, nes tokiu pastatu ir jo gyventojais Kaunas tik išgąsdintų pravažiuojančius žmones.

Per praėjusius metus policijos pareigūnai į „Holivudą“ kviesti 119 kartų. Šiemet teko vykti jau beveik 70 kartų. Kaip teigė Kauno policijos atstovė Odeta Tumelytė, daugiausiai sulaukiama pranešimų dėl triukšmo, konfliktų viešoje vietoje, konfliktų tarp kaimynų, muštynių.

Užpakalis pro langą

Eilinė darbo diena. 12 valanda dienos. Pro išdaužtus „Holivudo“ pirmojo aukšto langus matosi, kad kai kuriuose kambariuose jau linksma. Matyti, pustuščiai plastikiniai alaus buteliai ir kambariuose besiburiuojantys vyrai. Taip pat viena kita moteris.

„Holivudo“ gyventojai, matyt, nėra fotogeniški, kaip jų „kolegos“ Kalifornijoje – išvydę fotografą pradeda keiktis, rėkauti, grasinti, rodyti įvairiausius ženklus. Aišku, ne pačius padoriausius.

Galiausiai vienas narsuolis užlipa ant palangės, nusimauna kelnes ir atkiša nuogą užpakalį. Taip, pakalbėti su šio namo gyventojais misija sudėtinga.

„Čiuožkit iš čia, nes tuoj mašiną subraižysime“, – rėkia vyras pro išdaužyto lango skylę.

Akivaizdu, kad šiame Raudondvario plento 174-ajame daugiabutyje galioja savos taisyklės ir savi įstatymai. Eiti ir bandyti rasti bendrą kalbą su agresyviais girtais vyrais sumanymas, matyt, ne pats geriausias.

Langai = šiukšliadėžė

Tuo tarpu „Holivudo“ kaimynystėje gyvenantys žmonės – sukalbamesni. Šalia bendrabučio esančiuose garažuose veikia autoservisas. Vos prakalbus apie „Holivudą“ pasipila istorijos.

„Kartą pro langą išlėkė šaldytuvas. Kartą – spinta. Kitą kartą – kolonėlės. Sakau, susirink šiukšles. Tačiau vyras pareiškė, kad čia ne šiukšlės, o reikalingi daiktai. Susirinko kolonėles ir nusinešė atgal. Taip ir neaišku, kam jis jas išmetė pro langą“, – pasakoja jaunas vyras.

Užkritus sunkiam daiktui ant galvos pasekmės būtų labai liūdnos. Kad pro langus skriejantys daiktai yra kasdienybė, patvirtina ir šalia „Holivudo“ gyvenančios moterys.

„Visos medžių šakos būna apkibusios šiukšlėmis. Atvažiuoja tarnybos tvarkyti, tai šiukšles mėto jiems ant galvų“, – pasakoja ne vieną dešimtmetį „Holivudo“ kasdienybė kenčianti moteris. Moteris prisimena, kad karta holivudiečiai per langą išmetė mažą kačiuką.

Buvo atvejis, kai iš „Holivudo“ vaikų mestas maišelis su vandeniu išdaužė automobilio stiklą. Tačiau moterys sako, kad holivudiečiai retai kabinėjasi prie aplinkinių gyventojų.

„Dažniausiai pjaunasi tarp savęs“, – sako moteris.

Kaukiančios tarnybų sirenos čia jau nieko nestebina – tai „Holivudo“ kasdienybė. Nuolatinis girtavimas baigiasi muštynėmis, gaisrais. Moteris rodo į medį – prieš porą metų ant šio medžio šakos pasikorė vienas „Holivudo“ gyventojas.

Opiausia problema – vaikai

Suaugusieji patys atsako už save ir savo gyvenimą dėlioja taip, kaip jiems atrodo tinkama, tačiau tokiomis tragiškomis sąlygomis gyvena ir vaikai. Tai turbūt blogiausias „Holivudo“ bruožas. Kol tėvai geria, be priežiūros palikti vaikai terorizuoja aplinkinius gyventojus. Tiesa, žodis terorizuoja gal nėra tikslus.

„Ateina pas mane vaikai ir prašo valgyti. Sako: ar galite duoti du kiaušinius, valgyti norime, o mama sanatorijoje. Turbūt visi suprantame, kokia ta sanatorija – mama girta miega. O ką darysi, gaila vaikų ir duodi valgyti“, – pasakoja pensininkė.

Vaikai mėgsta laukti ir automobilių stovėjimo aikštelėje – vos atvažiavus mašinai puola prie vairuotojų prašyti pinigų. Vieną kartą davus – kitą kartą atsisakyti bus jau sudėtinga.

Laisvas seksas

Aplinkiniai gyventojai vengia žengti į „Holivudą“. Tiek dėl specifinių gyventojų, tiek dėl antisanitarinių sąlygų.

„Baisu ligą pasigauti“, – sako pensininkė.

Moteris prisimena, kad kartą buvo apsilankiusi „Holivude“. Prisiminimai labai prasti.

„Priversta šiukšlių, kur tik galima. Po laiptais šiukšlių kalnai“, – prisimena moteris. Tačiau ir tragiška netvarka neblogiausias prisiminimas.

„Holivude“ bendruose dušuose vyksta ir nevaldomi sekso žaidimai.

„Mylisi tiesiog bendruose dušuose“, – pasakoja moteris.

Teigiama, kad nusipirkti narkotikų „Holivude“ – juokų darbas. Lygiai taip pat, kaip nusipirkti sekso paslaugas. Vietos gyventojai pastebėjo, kad čia nuolat lankosi vyrai, perkantys seksą už pinigus. Nedidelius pinigus.

Skaičiuojama, kad panašių bendrabučių, kaip „Holivudas“, Kaune yra dar bent 5. Vietiniai gyventojai teigė girdėję pažadus problematiškus kaimynus iškeldinti, tačiau kol kas jokių konkrečių žingsnių nėra. Panašu, kad „Holivude“ gyvenimas ir toliau tekės savo vaga – nuo vienos nelaimės iki kitos.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA