Istorinis reginys – Laisvės alėjoje darbininkai pradėjo kloti grindinį | Kas vyksta Kaune

Istorinis reginys – Laisvės alėjoje darbininkai pradėjo kloti grindinį

R. Tenio nuotr.

Penktadienį išaušo kauniečiams svarbi ir ilgai laukta diena: darbininkai pradėjo kloti Laisvės alėjos grindinį. Darbuotojai ten pluša iš peties – dirba net šeštadienį.

Apsilankius čia šeštadienio popietę matyti, kad netoli Soboro, kairėje pusėje, ties Laisvės alėjos 21-u namu du darbininkai lygiuoja ką tik paklotas plyteles. Kol kas nutiesta tik keli metrai, tačiau tikimasi, kad darbo dienomis procesas vyks greičiau ir ši atkarpa taps dar malonesnė akiai – džiugins naujai išklotu grindiniu.

Reginys stebina ir Laisvės alėjos praeivius, ne vienas stabteli pasidairyti ir įsitikinti, ar tikrai grindinys jau klojamas bei kokios spalvos ir formos jis bus.

Klojimui iš Kinijos atgabentos plytelės saugomos Nepriklausomybės aikštėje.

„Atvyko pirmoji granito partija – keturi jūriniai konteineriai. Kitą savaitę tikimės sulaukti trigubai didesnio siuntinio. Dedant granitą bus klojamas išlyginamasis atsijų sluoksnis, todėl oro sąlygos neturės didesnės įtakos medžiagos klojimui“, – teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Planuojama, kad atkarpoje tarp Soboro ir A. Mickevičiaus gatvių bus paklota apie 17 tūkst. kv. m granitinės dangos. Atliktiems darbams bus teikiama penkerių metų garantija.

Planuojama, kad vaikščioti naujuoju grindiniu kauniečiai ir miesto svečiai galės spalio mėnesį.

Visos Laisvės alėjos atnaujinimą baigti planuojama iki 2020 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA