Pokemonų gaudytojai okupavo Ąžuolyną | Kas vyksta Kaune

Pokemonų gaudytojai okupavo Ąžuolyną

R. Tenio nuotr.

Penktadienio vakarą į Dainų slėnį susirinko apie šimtą žaidimo „Pokemon Go” gerbėjų,  čia prasidėjo masinis pokemonų gaudymas.

[galerija kiek=”28″]

„Įsimeskit kiaušinius į inkubatorius ir – judam!”, – kiek po 19 val. nuskamba organizatoriaus paliepimas ir visi mikliai patraukia į Ąžuolyno parko gilumą.

Nužygiavo 4 km

Dalyviams tereikėjo su savimi turėti mobilųjį telefoną su „iOS“ ar „Android“ operacinėmis sistemomis ir pilną mobiliojo bateriją. „Pokemon Go” – tai pasaulyje populiarus žaidimas supintas su virtualiu pasauliu, kurio metu, išmaniojo telefono pagalba gaudomi virtualūs padarai – skirtingi pokemonai. Didžiausias azartas kyla sugavus retą pokemoną ar pakilus į sekantį lygį, kurių kol kas, pasak žaidėjų, yra 40.

Pajudėję iš Dainų slėnio, pokemonų gaudymo entuziastai patraukė per Ąžuolyno parko kampą link Vytauto parke esančių karuselių. Tuomet nusileido žemyn į Laisvės alėją, pražygiavo pro Soborą ir pasuko į Kęstučio gatvę, joje trumpam stabtelėjo atsipūsti ir užkąsti. Tuomet keliavo į S. Daukanto gatvę, stojo prie Fontano, vėliau apėjo Vytauto Didžiojo karo muziejų, galiausiai apie 22 val. atvyko į galutinę stotelę – barą „Kanklės”, čia ištvermingiausieji liko vakaroti su bendraminčiais.

Pasak rengėjų, nueita daugiau kaip 4 km.

Nustebino užsieniečius

Turistai Martinas iš Austrijos ir Rita iš Latvijos vos pamatę būrį jaunų žmonių, įbedusių akis į telefonus, išsitraukė fotoaparatus ir puolė fotografuoti, replikuodami: Viskas aišku, pokemonai!”

Martinas tikino Austrijoje tokių pokemonautojų sambrūzdžių dar nematęs, esą dažniausiai ten žaidžiama pavieniui ar grupelėmis po 2-3.

„Aš su Rita nesinaudojame išmaniaisiais telefonais, esame iš XX amžiaus, pokemonai mūsų netraukia. Mieliau bendrauti gyvai, akis į akį, o ne virtualiai ar siuntinėjant sms”, – sakė turistai.

Intriguoja pagauti rečiausią pokemoną

Masinį pokemonų gaudymą jau antrą kartą rengiantis Vilius pasakojo, kad renginių idėja kilusi atsitiktinai: Su draugais iš pradžių sukūrėme feisbuko grupę, greitai pamatėme, kad joje jau trys tūkstančiai narių, supratome, kad reikia kažką daryti – ėmėmės rengti masines gaudynes. Mano žiniomis, prieš tris savaites tapome pirmieji Kaune”, – pasakojo Vilius.

Jis tikino, kad svarbiausias tikslas pasiektas – žmonės iškrapštyti iš namų ir keliauja po gražias Kauno vietas, pažindinasi su miesto kultūriniais, lankytinais objektais. Pašnekovas užsiminė, kad neretam jau kiek pabodo šis žaidimas, tad nekantriai laukiama jo atnaujinimų.

„Yra 40 lygių, aš šiuo metu pusiaukelėje, tačiau, žinoma, tie patys pokemonai jau nebedžiugina, kaip anksčiau. Bet, yra vienas geriausias pokemonas, kurio pasaulyje dar niekas nepagavo, tai intriguoja”, – sakė Vilius.

Žaidžia ir 10 val. per parą

Vienas iš Kauno pokemonų grupės įkūrėjų studentas Mantas prisipažino žaidžiantis 8-10 val.  per parą ir sustoti nežada. „Akys neišvarva, traumų kol kas negavau, nors nuėjau jau 90 km, o kitų traumų liudininku jau teko būti: vienas atsitrenkė į medį, kitas įkrito į krūmus, dar kitas šliumštelėjo į balą. Norisi pagauti retesnį pokemoną, tas ir ragina žaisti, kartais ir praradus budrumą”, – sakė Mantas. Jo teigimu, žaidimo pagrindinis pliusas – kad vaikai atitraukiami nuo kompiuterio ir ištraukiami į lauką, sužino paminklus, pabūna nematytose vietose.

Kiti grupės įkūrėjai Modestas ir Donatas prisipažino pokemonus taip pat gaudantys kasdien: Vaikystėje žiūrėjome pokemonų animacinį filmuką, dėl to ir patinka, žinome pokemonų vardus, o jų galybė – gal 500, be to ir pasivaikščioti gryname ore netrumpai galima: žaidime yra kiaušiniai, kurie išsiridena nuėjus 2-10 km, tad per dieną nukulniuojame ne vieną kilometrą.”

Susibūrime sutikta Gabrielė sakė kompiuteriniais žaidimais besidominti nuo vaikystės, o pokemonus pradėjusi gaudyti, kai Lietuvoje ši versija dar nebuvo paskelbta. Mergina šiuo metu irgi laukia žaidimo atnaujinimų. Skaičiau, kad versija, kurią mes žaidžiame, yra tik 10 proc. to, kokį kūrėjai nori padaryti visą žaidimą. Per dieną žaidžiu 5 val., įsijungiu, kai vaikštau. Būna ir 100 pokemonų pagaunu per dieną, gerai gaudosi prie Laisvės alėjos fontano, Vytauto Didžiojo karo muziejaus ar Zoologijos sodo, kur yra vadinamųjų pokerstopų”.

Pokemonauja visa šeima

Keturi šeimos nariai specialiai iš Jonavos atvykę gaudyti pokemonų: Ema (3 m.), Kipras (11 m.) su tėvais Laura ir Vytu žaidžia visi kartu ir yra jau 18-ame lygyje.

Žaidžiame po porą valandų per dieną. Tikslas – sukūsti žaidžiant. Beje, Jonavoje irgi daugybė susirenka į masines gaudynes. Aišku, laisvalaikio metu prisijungia ir kariai užsieniečiai, visiems būna smagu”, – sakė Vytas.

Kalbinti mažieji tikino, kad žaisti patinka, nes: Reikia vaikščioti”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA