Kauniečiai pasipiktino karinių oro pajėgų veiksmais nakties metu | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai pasipiktino karinių oro pajėgų veiksmais nakties metu

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Vėlyvą trečiadienio vakarą sunerimę kauniečiai užplūdo portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją su klausimais, kas dedasi virš Kauno. Jie stebėjo virš Kauno mikrorajonų skraidančius sraigtasparnius su įjungtais galingais prožektoriais.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su organizacijomis, susijusiomis su sraigtasparnių eksploatavimu ir remontu. Paaiškėjo, jog Lietuvos karinės oro pajėgos vykdė eilines treniruotes, kurios ir galėjo stipriai išgąsdinti vietos gyventojus.

„Jau nuo 18.00 val virš Aleksoto skraido sraigtasparnis. Šiuo metu 23.20 val. jis vis dar ratais skraido. Gal žinote, kas vyksta?“

„Virš Aleksoto ratais skraido sraigtasparnis ar čia kažkokie bandymai nakties metu, ar iš tiesų reiktų sunerimti?“

„Skraidė nuo 19 val. ir suko ratus aplink Kauną. Apie 23 val. dar skraidė, ir tiesiai virš namų. Stebimo sraigtasparnio aukštis nuo žemės buvo apie 500 – 600 m. Triukšmas didelis. Nemanau, kad kažko ieškojo. Manau, tik bandė gyventojų kantrybę“, – pastebėjo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė Karinių oro pajėgų vado asmeninio štabo vyr. specialistė Ingutė Rukaitė, virš Kauno tikrai galima buvo stebėti skraidantį sraigtasparnį.Ji teigia, kad tokie skrydžiai yra nedraudžiami, laikomasi visų taisyklių. Galingi prožektoriai buvo naudojami jau sutemus. Visuomenei jokios grėsmės nebuvo, nuramino pašnekovė.

„Žinome, kad gyventojai ir pergyvena, ir nerimauja, bet pilotai privalo treniruotis ir mokėti įvykdyti iškeltus uždavinius. Treniruotės vyksta ir ryte, ir dieną, ir vakarais. Nieko nepadarysi“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė karinių oro pajėgų atstovė.

Kauniečiai pageidauja ir prašo nevykdyti tokio tipo skrydžių nakties metu, o tam pasirinkti labiau miesto gyventojams priimtiną laiką. Jie baiminasi, kad tokie skrydžiai nedažnėtų, o jei vyktų, tai tik ekstremaliais atvejais, kai reikalinga reali kariškių pagalba žvalgant Kauno apylinkes iš aukštai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA