Į lauko kiną prie Pilies susirinko tūkstantinė minia | Kas vyksta Kaune

Į lauko kiną prie Pilies susirinko tūkstantinė minia

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Prasigiedrinus po liūties, ketvirtadienio vakarą dar prieš dešimtą, prie Kauno pilies sėkmingai startavo naujas projektas: nemokami kino seansai po atviru dangumi – „Lauko kinas”.

Žiūrovai nepabūgo niūraus oro, po ką tik praūžusios audros – į seansą susirinko apie tūkstantis kinomanų: atkeliavo poromis, su draugais ar vieni. Dažnas rinkosi patogiai įsitaisyti ne ant paruoštų kėdžių, o ant savo atsineštų spalvotų užtiesalų, dalis paklausė ir rekomendacijos, pasiimti termosus su arbata ir užkandžių.

Renginys atidarytas šįmet debiutavusia romantine prancūzo režisieriaus Laurent Tirard komedija – „Prancūziška porelė”.

Tokie kino seansai vyks dar šešis ketvirtadienius iš eilės, lankytojai čia kaskart išvys vis kito kino festivalio, viešinčio Kaune, programinį filmą.

Pasak renginį organizuojančio Kauno kino centro „Romuva” komunikacijos koordinatorės Gintarės Žaltauskaitės, lauko kinas skirtas didesniam žiūrovų ratui išvysti naujus, kokybiškus, autorinius kino filmus.

„Mūsų tikslas – išnešti kiną iš „Romuvos” į kitokias – atviras erdves, pristatyti skirtingus, edukuojančius, kino festivalius, nekomercinius įdomesnius filmus žmonėms, kurie neužsuka į kino sales ar lankėsi ten jau seniai. O be to, vasarą žiūrėti kiną po žvaigždėmis – ypatingai smagu”, – pasakojo G. Žaltauskaitė.

Jos teigimu, Kauno pilis kinui pasirinkta neatsitiktinai: „Kino centras „Romuva” yra seniausias, vienintelis vis dar veikiantis kino teatras Lietuvoje, statytas 1939-1941 metais ir niekada nepakeitęs savo veiklos. Vietą rinkome atsakingai, žiūrėjome, kad būtų mieste, turėtų istoriją ir mistikos dvelksmą. Pilies šonas iš krantinės pusės – ideali vieta, ten matosi gražiai besileidžianti saulė, teka upė, visa tai kinui suteikia mistiškumo prieskonių”, – sakė pašnekovė.

Ji ragino į lauko kino seansus atvykti įvairiausio amžiaus kino gerbėjus, amžius ribojamas bus tik viename filme, rodomame rugpjūčio 11 d. – „Kunigo vaikai“ (N-13).

Rekomenduojama į lauko kino seansą atsinešti sulankstomą kėdutę ar užtiesalą atsisėsti, nes kėdžių visiems gali neužtekti. Planuojama, kad kaskart seansuose apsilankys ypatingų svečių, pristatysiančių filmus.

Nemokamos kino filmų peržiūros prie Kauno pilies vyks kiekvieną ketvirtadienį, iki rugsėjo 8 d., nuo 21:30 val. iki vidurnakčio. Esant prastam orui, seansai bus perkeliami į „Romuvą“.

Visą „Lauko kino“ renginių programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA