Liūtis nuprausė Kauną: apsemtos gatvės, kauniečių valtys, nevažiuojantys troleibusai | Kas vyksta Kaune

Liūtis nuprausė Kauną: apsemtos gatvės, kauniečių valtys, nevažiuojantys troleibusai

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojo nuotr.

Ketvirtadienį apie 15:30 val. prasidėjus žadėtai audrai, kauniečiai suskubo dalintis liūties vaizdais ir patarimais kitiems gyventojams.

Dauguma stebisi rankose laikydami nemažo dydžio ledukus, ką tik parsineštus iš lauko. Ledukai, lyg mana iš dangaus, byra nuo Dainavos iki Šilainių. Dalis džiūgauja, kad atsidarė nemokama plovykla po atviru dangumi. Tačiau, parodyta gaivališka gamtos galia patenkinti ne visi: yra pykstančių, kad liūties metu buvo uždaryti darbuose, prekybos centruose, valstybinėse įstaigose, nes lauke pilant kaip iš kibiro – keliauti tapo neįmanoma.

„Partizanai skęsta”, „Pas mus kieme jau teka Amazonė!”, „Pilnas kiemas ledukų!” „Kaunas ošia!” „Kaip smarkiai lyja, pas mus ne vienas medis ant automobilių nuvirtęs”, – vienas per kitą pasakoja kauniečiai.

Martynas apie 16 val. praneša, kad už PLC Mega”, greitkelyje didelis kamštis ir škvalas. Žmonės su įjungtais avariniais signalais stovi vietoje. Nesimato kur važiuoti, tamsuma!”

[susije_video kurie=””]

Pirkėjai praneša, kad skęsta ir prekybos centrai, Karolis informuoja: „Skęsta V. Krėvės pr. įsikūrusi „Maxima”, beveik iki paskutinių kasų, nors bando valyti – vandens sparčiai daugėja”. Jis informuoja, kad skęsta visa V. Krėvės pr. pradžia, tad vairuotojams ir pėstiesiems patariama aplenkti šią zoną.

„Pramonės prospekte skęsta gatvės ir automobiliai”, – sako Tomas.

„Plaukia Taikos pr. ir Birželio 23-iosios g. sankryža”, – informuoja kitus vairuotojus skaitytojas.

Kitas skaitytojas 16:49 val. papildo problemą: „Ar kas nors ruošiasi kažką daryti patvinusioje Taikos pr. ir Birželio 23-iosios g. sankryžoje, nes kamščiai nusitęsė iki Vydūno alėjos, bendrovės „Ortopedijos technika”; V. Krėvės pradžia taip pat skęsta, beje, ką tik suremontuotame kelyje. Šiame rajone visiškai sutrikęs eismas.”

16:51 val. Dovilė dalinasi informacija apie potvynius Dainavos gatvėse. „V. Krėvės pr. ir aplink jo žiedą susidarė didžiuliai kamščiai. Žiedinė sankryža sunkiai apvažiuojama, vanduo semia šaligatvius. Kol kas čia važiuoti nerekomenduočiau.”

17:37 val. Tomas pastebėjo, kad lietus problemų sukėlė ne visiems, jis užfiksavo, kaip J.Urbšio katalikiškos vidurinės mokyklos rekonstruojamas stadionas tapo maudykla, o tiksliau purvo voniomis, nes jose, tarp dumblo kalvų susiformavusiame upelyje – mielai murkdėsi keli jaunuoliai.

Maudynėmis džiaugėsi ir Jurgis iš Jaunimo aikštės: Naujai paklota Jaunimo a. – tikras Baseinas!”. Vaikinas prideda ir iliustraciją, kur užfiksuotas smagiai plaukiojantis pripučiama valtele.

Živilė sako: „Gaila, kad plaukimo padangos nepasiėmiau, nes iš darbo Savanorių prospekte reikės plaukti.”

18:05 val. Andrius informavo, kad ties Žemaičių g., kylant Savanorių pr. kalnu nuo Centro – atidarytas šulinys, patariama saugoti ratus.

18:08 val. Bingailė informavo, kad Aklųjų sankryžoje (Savanorių pr. viduryje) būtinas reguliuotojas, nes neveikia šviesoforas, mašinų spūstys didžiulės: „Vairuotojai nesusigaudo kas vyksta.”

Monika rašo, kad vairuotojai vengia užsemto Šiaurės prospekto ir mieliau renkasi važiuoti pėsčiųjų takais.
Kęstas praneša, kad skęsta ne tik Partizanų prospektas, bet ir Kauno automobilių turgus.

Pranešama, kad prie prekybos centroSAVAS”, Kovo 11-osios g. šalikelėje yra keli pamesti automobilių valstybiniai numeriai.

Ne vienas kaunietis dalinasi ir prisemto automobilio salono vaizdais: „Užsėmė”, – komentuoja liūties metu kelyje buvę vairuotojai.

18:52 val. skaitytojas Tadas informavo, kad Geležinio Vilko gatvėje esantys požeminiai garažai – skęsta kartu su automobiliais.

Kiti skaitytojai informavo apie kelią užkišusius troleibusus. Vairuotojai kelyje skubėjo padėti ne tik vienas kitam, bet ir puolė gelbėti susidariusiuose telkiniuose didelių srovių, nevalingai nešamų paukščių ar vėjo nupūstų kačiukų.

Apie pusvalandį trukusi audra daugiausiai rūpesčių sukėlė esantiems kelyje – tapo sunku važiuoti, dėl nenutekančio nuo kelio vandens, o einantys pėsčiomis – greitai išsispyrė iš klumpių” ir kelionę tęsė basomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA