„Naktinės personos“ pirmą kartą Kaune koncertuos po atviru dangumi | Kas vyksta Kaune

„Naktinės personos“ pirmą kartą Kaune koncertuos po atviru dangumi

Organizatorių nuotr.

Jau šį ketvirtadienio vakarą pirmą kartą Kauno publikai „Naktinių personų“ muzika gyvai suskambės po atviru dangumi „Combo“ vasaros terasoje ant Nemuno kranto.

Iki šiol atlikėjai yra koncertavę ir didelio publikos palaikymo sulaukę tik koncertuodami uždarose Kauno salėse, kurių didžiausia – „Žalgirio arena“. „Combo“ vasaro terasoje tai bus pirmasis jų koncertas, o sužinojęs, kad pagrindinė scenos dekoracija – Nemuno vaizdai, vienas grupės narių Aras Vėberis neslėpė pasiimsiąs fotoaparatą, kad įamžintų šį pasirodymą.

„Koncertuoti vasarą lauke, gamtoje, ypač jei nusimato geras oras – didelis malonumas ir nuotaika visai kita. Vasariška“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė A. Vėberis.

Daugiau informacijos apie klube COMBO vykstančius renginius ieškokite čia>>

Kartu su juo ir Alanu Chošnau scenoje jau ne pirmą kartą klausytojai išvys ir antri metai drauge su „Naktinėmis personomis“ koncertuojantį labiau elektroninės muzikos gerbėjams pažįstamą Electronic I – Vitą Vaičiulį. „Vitas puikiai įsiliejo į mūsų grupę, suteikė mūsų su Alanu duetui naujų splavų, naujo skambesio“, – bendru kūrybos procesu džiaugiasi Aras. Jis pažadėjo, kad klausytojai išgirs ne tik naujai skambančius – perdarytus senuosius grupės hitus – „Kelyje“, „Paskęsk debesyse“, „Sukasi ratu“, „Kaltas ruduo“, bet ir naujausias jų dainas, kurios garsina 2014 m. atsikūrusios grupės vardą – tai „Pasaulis toks yra“ ir „Saulės kraujas“.

Būtent pastaroji daina šiuo metu kelia didžiausią patriotiškai nusiteikusių klausytojų susidomėjimą. „Prašo leisti naudoti garso takelį dokumentiniame filme apie Lietuvą, vienas šaulių klubas nori, kad daina taptų jų himnu. Žinoma, imkit – dainuokit, naudokit – tam ir kuriam“, – optimistiškai nusiteikęs Aras.
Neseniai Londone kelias dienas su draugais smagiai laiką leidę grupės nariai tiki, kad lietuviams reikia daugiau patriotinių dainų, kad reikia kelti žmonių nuotaiką, kad ir čia gera gyventi – nebūtina išvažiuoti. „Jei visi tik matysim savo šalyje vien blogus dalykus, greitai nebeliks, kam užgesinti šviesą oro uoste, kai paskutinis lietuvis pakils į orą“, – ironizavo Aras. Jis teigė, kad jam Lietuvoje patinka gyventi, todėl ir sukūrė „Saulės kraują“. Ir linkėjo, kad jo pavyzdžiu pasektų daugiau atlikėjų. „Kažkaip mažai kas kuria ir dainuoja tokias dainas“, – sakė Aras. Ir pažadėjo kauniečiams šią dainą atlikti visai kita versija, nei galima išgirsti įrašuose. „Kaunas visada garsėjo patriotiškumu, manau, publika įvertins mūsų pastangas“, – sakė Aras.

Ir dar pusiau juokais, pusiau rimtai, Aras Vėberis pažadėjo pakelti publiką nuo pirmos dainos. „Kas vyksta Kaune“ prognozuoja, kad tai įvyks po trečiojo „gabalo“. Nors įprastai publikoms būdinga „išsijudinti“ tik į koncertų pabaigą, šį kartą žinomas atlikėjas leido sau mesti iššūkį „Combo“ vasaros terasos publikai, dabar telieka sulaukti ketvirtadienio ir pasižiūrėti, ar ji, publika, šį iššūkį priims.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA