Daktarų gaują išdavęs V. Silvestravičius nušautas dėl godumo? | Kas vyksta Kaune

Daktarų gaują išdavęs V. Silvestravičius nušautas dėl godumo?

delfi.lt 2016/07/27 11:28
Delfi nuotr.

Trečiadienį Kauno apygardos teisme turėjo būti pradėta baudžiamoji byla, kurioje kaunietis Algis Taškevičius kaltinamas praėjusių metų rudenį asmeninio konflikto metu nužudęs su Daktarų grupuote siejamą Virgilijų Silvestravičių. Teismo procesas atidėtas iki rudens, nes trečiadienio posėdyje negalėjo dalyvauti kaltinamojo advokatas.

DELFI primena, kad lapkričio 19 d. Kauno senamiestyje, Muziejaus gatvėje esančiame name, buvo nušautas Kauno šešėlinio pasaulio veteranas, buvęs H. Daktaro bičiulis ir prie jo suburtos grupuotės besišliejusios Šampanių gaujos vadeiva 46 metų V. Silvestravičius.

Nusikaltėlių pasaulyje Virgelio ir Silvestro pravardėmis žinomas veikėjas buvo išsižadėjęs kriminalinio pasaulio subkultūros įžadų, bendradarbiavo su teisėsauga. Remiantis jo parodymais, buvo išaiškinti Daktarų gaujos nusikaltimai ir nuteisti jos nariai.

Kartu su H. Daktaru ir jo gaujos nariais buvo teisiamas ir V. Silvestravičius. Atlikęs bausmę jis ėmėsi verslo. Paradoksalu, tačiau valstybės saugoto itin svarbaus liudininko Daktarų gaujos byloje gyvybė nutrūko ne nuo samdyto žudiko rankos. V. Silvestravičius buvo nušautas kilus konfliktui su darbų vykdytoju, kurio brigada remontavo jam priklausantį namą Kauno senamiestyje.

V. Silvestravičiaus nužudymu įtariamas 54 metų kaunietis Algirdas Taškevičius teisėsaugininkams tikino mirtinus šūvius į „mafiozą“ paleidęs gindamasis. Bylos duomenimis, gangsterio nužudymo priežastis – klasikiniu vadinamas konfliktas, kai darbų užsakovas nenori sumokėti pinigų statybininkams, kaltindamas juos broku.

Nušovęs esą jam grasinusį ir puolusį V. Silvestravičių, kaunietis statybininkas sėdo į automobilį ir nuvyko namo. Ten atvykę policijos pareigūnai jį rado girtą. Šis tikino mirtinus šūvius į gangsterį paleidęs būdamas blaivus, o prisigėręs namuose, bandydamas numalšinti nervinę įtampą.

Policijos pareigūnai rado ir paėmė A. Taškevičiaus legaliai laikytus kovinius ginklus, pistoletus – slaptai nešiotis skirtą 6,35 mm kalibro „ČZ 92“ ir 9 mm kalibro „Makarovo“ konstrukcijos pistoletą. Kauno apygardos prokuratūros prokurorai kreipėsi į miesto apylinkės teismą prašydami įtariamąjį V. Silvestravičiaus nužudymu suimti, tačiau jų prašymas liko neišgirstas.

Gali būti, kad policijos areštinėje prablaivėjęs A. Taškevičius teismui pateikė duomenų, kad šūvius į žmogų paleido gindamasis. Kauno apylinkės teismas paskelbė, kad pagrindo jį suimti nėra. Kauniečiui skirta gana švelni kardomoji priemonė − namų areštas ir dokumentų paėmimas.

Nužudytojo artimųjų civilinio ieškinio suma – apie 200 tūkst. eurų.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA