Senoviniame rūsyje įsikūręs pirmasis sidro baras Kaune stebina net išrankiausius | Kas vyksta Kaune

Senoviniame rūsyje įsikūręs pirmasis sidro baras Kaune stebina net išrankiausius

Organizatorių nuotr.

Už baro sukiojasi du savo svajonę įgyvendinę jauni kauniečiai, interjere – išskirtinės detalės, bylojančios apie nuo XX amžiaus pradžios skaičiuojamą pastato istoriją, asortimente – daugiau nei 30 kokybiško ir išskirtinio sidro rūšių. Visa tai kauniečiai gali rasti prieš tris savaites Senamiestyje esančioje Palangos gatvelėje duris atvėrusiame pirmajame sidro bare Kaune, pavadintame „2½ obuolio“.

„Tikras sidras dėl savo senų ir išskirtinių gamybos tradicijų ypatingai vertinamas ir mėgstamas vakarų Europoje. Lietuvoje ir ypač Kaune yra daug tikro bei kokybiško sidro mėgėjų, tik šio gėrimo pasiūla iki šiol buvo labai ribota. Matydami šį poreikį, nusprendėme kauniečiams sukurti vietą, kurioje galima paragauti pačio įvairiausio sidro. Mūsų asortimente – daugiau nei 30 sidro rūšių, iš kurių daugelį galima surasti tik pas mus“, – pasakojo vienas iš sidro baro „2½ obuolio“ įkūrėjų Darius Tuskevičius.

Trumpas pokalbis su baro įkūrėju ir bendrasavininku D. Tuskevičiumi – apie tikrą sidrą, istorija alsuojančius senamiesčio rūsius ir realybe virstančias svajones.

Koks sidras bare seniausias?

Iš viso mūsų turimo asortimento, seniausias tradicijas turintis sidro gamintojas „Perry‘s“, nuo 1920 metų veikiantis Anglijoje. Tai – nedideliame ūkyje įsikūrusi gamykla, kraftinį sidrą gaminanti išlaikant daugelį nuo XX a. pradžios naudojamų technologijų.

Koks sidras keisčiausias?

Galbūt keistu jį vadinti kiek netikslu, bet „Perry‘s“ gaminamas sidras „Barn owl“ garsėja išskirtiniu skoniu, kuris tikrai nustebins bet kurį žmogų. Jis gali patikti, gali ir nepatikti, bet abejingų tikrai nepaliks.

Iš kokiu šalių sidras?

Baro asortimente – skirtingos sidro rūšys, gaminamos Anglijoje, Italijoje ir Prancūzijoje (Normandijos regione).

Kas baro vietoje buvo anksčiau?

Šis Palangos gatvelėje esantis pastatas savo istoriją skaičiuoja nuo 1900 metų. Patalpose, kuriose šiuo metu veikia baras „2½ obuolio“, anksčiau buvo sandėlys. Šias patalpas mes atnaujinome iš pagrindų, pritaikėme jas baro poreikiams. Norėdami patalpoms suteikti jaukumo ir šilumos, pasirinkome išskirtines ąžuolo masyvo grindis, visame interjere naudojome daug medžio elementų. Taip pat stengėmės atverti ir palikti visas ilgametę pastato istoriją liudijančias detales. Būtent tai, neskaitant specializacijos siūlant sidrą, šį barą išskiria iš kitų. „2½ obuolio“ išskirtinumo suteikia ir tai, kad už baro dirba jo įkūrėjai.

Kokia pavadinimo atsiradimo istorija?

Obuolio motyvas pavadinime atsidaro dėl to, kad tikras sidras gaminamas tik iš obuolių. Du obuoliai simbolizuoja du baro įkūrėjus, o pusė lieka visiems draugams, kurie prisidėjo prie mūsų svajonės įgyvendinimo.

Naująjį sidro barą „2½ obuolio“ Kaune rasite senamiestyje, Palangos gatvėje 9. Daugiau informacijos ieškokite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA