Į parduotuvę – drauge su keturkoju (skaitytojams – speciali dovana) | Kas vyksta Kaune

Į parduotuvę – drauge su keturkoju (skaitytojams – speciali dovana)

R.Tenio nuotr.

Kaunas tampa vis draugiškesnis augintiniams, todėl nenustebkite juos sutikę ne tik gatvėje, bet ir… parduotuvėje. Ypač, jei tokia įstaiga yra skirta gyvūnų poreikiams, kaip kad į naują vietą Pramonės pr. persikėlęs perkybos centras augintiniams „Pet24“.

Čia aksesuarus, žaislus ir maistą galima rinkti ne tik pagal „žmogiškus“ augintinių savininkų kriterijus, bet ir atsižvelgiant į tikrųjų vartotojų – gyvūnų nuomonę.

Nereikia palikti už durų

Įeinant į šią gyvūnams skirtą parduotuvę, nereikia jų palikti už durų. Atvirkščiai, jie laukiami kaip tikrieji pirkinių ekspertai. Jokio galvosūkio, kokį maistą ar skanėstą išsirinkti, jautri gyvūno nosis iškart nuves ten, kur reikia.

„Katės nemėgsta keisti joms įprastos vietos ir parduotuvėje atsidūrusios nesidžiaugia, bent jau atrodo labiau susirūpinusios, nei laimingos. O štai šunys gerai vertina tokią galimybę“, – juokiasi įmonės direktorius Tadas Akelaitis.

Smalsu, kaip šunys elgiasi atsidūrę tarp gausybės viliojančių kvapų. Ar nepridaro bėdų ir nuostolių, juk kaip atsispirti pagundai, ką nors skanaus nusigriebti nuo lentynos, kuri čia pat, prie nosies?

„Tokios išvykos ir buvimas arti didelių pagundų yra puiki auklėjimo priemonė. Šunys klauso savo šeimininkų ir elgiasi paklusniai. Parduotuvėje yra 2,5 tūkstančio skirtingų prekių, todėl žmonėms laiko prireikia daugiau, nei jų augintiniams. Šie kantriai ir mandagiai jų palaukia. Su viena šunų dresūros mokykla net darėme eksperimentą – buvo atvesti mokslą bebaigiantys šunys ir žiūrėjome kaip jie paklūsta komandoms“, – pasakoja T. Akelaitis.

Jo teigimu, į parduotuvę žmonės ateina ne tik pirkinių, bet ir apžiūrėti internetinėje parduotuvėje pet24.lt esančio asortimento pavyzdžių. „Ten per 15 tūkstančių pozicijų, apsispręsti, pamačius tik paveikslėlį, o ne realią prekės kokybę, sunku. Čia patogu ir norint palyginti skirtingų gamintojų pasiūlymus“, – sako direktorius.

Į darbą – su augintiniu

Tuo metu naujoje parduotuvėje pasirodo Bonza ir Bugati – dvejų metų amžiaus sesės – afganų kurtų veislės gražuolės. Parduotuvėje jos elgiasi, kaip kilmingos damos – atrodo, kad visiškai nepastebi didžiulės skanėstų pasiūlos, o ilgos, jautrios nosys nieko įdomaus neužuodžia.

Pasirodo, taip ir turi būti, mat jos yra ne pirkėjos, o darbuotojos. Tiksliau, čia dirbančių konsultančių Gintarės Grajauskaitės ir Rasos Pupelytės augintinės. Net sunku nuspręsti, kam labiau pasisekė – merginoms, kurioms išeinant į darbą nereikia žiūrėti į liūdnas augintinių akis, ar kalytėms, kurios gali jaukiai susirangyti guolyje po šeimininkių darbastaliu. Būtent iš ten jos išlenda ir be garso žingsniuoja kailiu apaugusiomis pėdutėmis, vedinos smalsumo bei sutinka papozuoti „Kas vyksta Kaune“ fotografui.

Merginos pasakoja, kad jų augintinės apsidžiaugia, kai ateina kitų šunų, mat šios veislės atstovams bet koks kitas gyvūnas yra tarsi naujas žaislas. „Afganų kurtai yra medžiokliniai šunys ir dažnai medžioklėse būna vieni, tad patys turi daryti sprendimus, todėl nėra lengvai dresuojami. Tačiau jie labai protingi, draugiški ir taikūs, tad esame ramios dėl jų reakcijos į lankytojus. Pamačiusios į parduotuvę įžengiant vaikus, taikosi pasislėpti, mat žino, kad šie tuojau norės jas apsikabinti“, – apie savo augintines pasakoja Gintarė ir Rasa.

Dirba ir gydytoja – veterinarė

Dar viena konsultantė yra veterinarijos gydytoja, tad su ja galima pasikonsultuoti ir dėl vaistinių preparatų. „Tačiau laikomės nuomonės, kad sveiką aukščiausios kokybės maistą su vitaminais ir mineralais, kurių yra tiek maisto, tiek skanėstų linijų produktuose, ėdantys gyvūnai sveikatos problemų neturi. Bet jiems reikia, pavyzdžiui, priešparazitinių preparatų“, – paaiškina įmonės vadovas T. Akelaitis.

Auksinė, su juoda kauke, Bonza ir juoda su įrudžiu Bugati visa savo esybe demonstruoja, kaip atrodo ir elgiasi sveiki ir išauklėti augintiniai. Atrodo, tiesiog neįmanoma, kad jie gali būti nepageidautini įstaigose, parduotuvėse ir kavinėse. Tik žmonėms dar, matyt, reikia laiko tai suprasti.

Dovana: „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pirkiniams, skirtiems pačių įvairiausių veislių šunims, na gerai, ir katėms, graužikams ir visiems kitiems, kuriuos taip myli žmonės, naujoje parduotuvėje „Pet24“ Pramonės pr. 4E bus pritaikyta 20 proc. nuolaida. Slaptažodis: kas vyksta Kaune

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA