Absurdas: Lietuvos ir Australijos akistata neįvyko dėl prakiurusio stogo | Kas vyksta Kaune

Absurdas: Lietuvos ir Australijos akistata neįvyko dėl prakiurusio stogo

delfi.lt 2016/07/26 01:51
R. Tenio nuotr.

Su aklimatizacija Buenos Airėse apsipratusi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė antradienio paryčiais turėjo žaisti aštuntąsias draugiškas rungtynes šią vasarą. Deja, bet akistata Argentinoje neįvyko, nes pro krepšinio arenos stogą varvėjo vanduo…

Argentinoje šiuo metu yra žiema, todėl oro sąlygos nelepina. Bet to, kas įvyko Buenos Airėse, niekas nesitikėjo: visą dieną lijęs lietus prasiveržė pro arenos stogą – ant parketo vanduo lašėjo net penkiose vietose.

Iš pradžių rungtynių startas buvo nukeltas 30 minučių, bet vėliau dėl šlapios aikštės ir pavojingų sąlygų abiejų rinktinių treneriai nusprendė mačo nepradėti.

Iki Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių likus vos 10 dienų, Jono Kazlausko auklėtinių dar laukia tris draugiški mačai. Buenos Airėse lietuviai naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį žais prieš Argentiną.

Tuomet Lietuvos rinktinės laukia skrydis į San Paulą, kuriame bus sužaistos dar dvejos draugiškos rungtynės.

Iki šiol galingai ir be kluptelėjimų pasirengimo cikle žygiuojantys lietuviai laimėjo visus septynis žaistus mačus: 88:58 prieš Naująją Zelandiją, 81:56 prieš Tunisą, 84:53 prieš Venesuelą, 84:61 prieš Olandiją, 85:51 prieš Baltarusiją ir du prieš Ispaniją – 87:83 po pratęsimo ir 78:76.

Šiuo metu su komanda treniruojasi 13 žaidėjų: olimpinis dvyliktukas ir rezervinis narys Vaidas Kariniauskas. Jo paslaugų J. Kazlauskui dar gali prireikti, jeigu kurį nors krepšininką užklups rimta trauma ar liga.

Kol kas sveikatos sutrikimais skundžiasi du olimpiečiai: Marius Grigonis gydosi skilusį dešinės rankos smilių, o Mantas Kalnietis sveiksta po kairės čiurnos skausmų. Tiesa, abu iki turėtų sugyti iki olimpinio krepšinio turnyro pradžios.

Jame mūsiškiai žais B grupėje, kurioje susigrums su Ispanija, Argentina, Brazilija, Nigerija ir Kroatija.

Daugiau skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA