Kulautuvą bus galima pasiekti naujuoju dviračių taku | Kas vyksta Kaune

Kulautuvą bus galima pasiekti naujuoju dviračių taku

Krs.lt nuotr.

Kauno rajono savivaldybė baigia tiesti dviračių taką dešiniuoju Nemuno krantu nuo Šilelio kaimo. Netrukus jis turėtų pasiekti kurorto zonos siekiančią Kulautuvą.

[galerija kiek=”4″]

Projektą šiek tiek pristabdė teisiniai ginčai su privačių valdų savininkais, per kurių teritoriją driekiasi suplanuota trasa. Dėl šios priežasties dviračių takas smarkiai vinguriuoja, vietomis jį teko siaurinti, nes valstybinės žemės juosta labai maža.

Daugiausia kliūčių atsirado nedideliame Karnavės kaime. Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Šukevičius patvirtino, kad kompromisai su savininkais jau pasiekti ir dviračių takas bus tiesiamas toliau. „Iki Kulautuvos liko maždaug 150 metrų, darbus baigsime, kai tik gausime lėšų“, – tvirtino jis.  

Trasa driekiasi šalia įspūdingo Netonių kalno, kurį pamėgo parasparnininkai ir motoskraidyklininkai. Priešais atsiveria Kačerginės prieplauka, vaizdingi šlaitai ir pušynai. Nemuno vingyje įsikūrusi Karnavė. Šiame kaimelyje kelininkai įrengė upelio protaką, liko išasfaltuoti nedidelę atkarpą iki Kulautuvos karjero.

Dviračių takas dar nebaigtas, o jam vėl iškilo grėsmė: kai kurie automobilių vairuotojai, nepaisydami draudžiamųjų ženklų, veržiasi į šį vaizdingą pakaunės kampelį. Ypač daug motorizuotų chuliganų čia zvimbia savaitgaliais. Jie ne tik gadina tako dangą, bet ir kelia grėsmę dviratininkams, šią zoną pamėgusiems bėgikams, pėstiesiems turistams.

Pastebėjus pažeidėjus, reikia nufotografuoti jų automobilius (su valstybiniais numeriais), užfiksuoti laiką ir atsiųsti adresu: spauda@krs.lt arba Kauno apskrities VPK Kelių policijos vadovybei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA