Mokesčių inspekcija suskaičiavo: V.Matijošaitis – turtingiausias Lietuvos meras | Kas vyksta Kaune

Mokesčių inspekcija suskaičiavo: V.Matijošaitis – turtingiausias Lietuvos meras

BNS 2016/07/25 21:11
Archyvo nuotr.

Vienintelio milijonieriaus tarp didmiesčių vadovų, Kauno mero Visvaldo Matijošaičio turtas siekia 5,64 mln. eurų, milijonieriai yra ir du iš keturių šalies kurortinių miestų vadovų: Šarūnas Vaitkus ir Ričardas Malinauskas.

Kaip rodo pirmadienį skelbiami Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenys, didžiausią „Vieningas kaunas“ lyderio V.Matijošaičio turto dalį sudaro jo paskolintos ir nesusigrąžintos lėšos – beveik 2,48 mln. eurų, dar 1,21 mln. eurų siekia nekilnojamojo turto, 1,74 mln – akcijų vertė. Kauno savivaldybės vadovas turi ir 2,3 mln. eurų paskolą.

Į Alytaus savivaldybės merus su komitetu „Alytaus piliečiai“ išrinkto Vytauto Grigaravičiaus šeimos turtas – 636 tūkst. eurų, daugiau nei pusė, t.y. 329 tūkst. eurų sudaro santaupos, 190 tūkst. įvertintas nekilnojamasis turtas ir žemė, 102 tūkst. eurų – vertybiniai popieriai. Deklaruota ir 72 tūkst. eurų paskola.

Taip pat visuomenininkams „Artūro Visocko nepartiniam sąrašui“ atstovaujantis Šiaulių meras A.Visockas su šeima yra sukaupęs 330 tūkst. eurų vertės turto: 134 tūkst. eurų santaupų, 174 tūkst. eurų paskolintų lėšų, nekilnojamojo turto už 14 tūkst. eurų.

Klaipėdos meras liberalas Vytautas Grubliauskas su šeima turi beveik 290 tūkst. eurų turto ir santaupų, per 240 tūkst. eurų sudaro nekilnojamasis turtas, dar 48 tūkst. eurų – santaupos. Šeima yra pasiskolinusi 110 tūkst. eurų.

Sostinės meras Remigijus Šimašius su sutuoktine pateiktose deklaracijose nurodė turto už 230 tūkst. eurų, iš jų – 200 tūkst. eurų vertės nekilnojamojo turto, beveik 26 tūkst. eurų santaupų. Jis yra paėmęs ir 152 tūkst. eurų paskolą.

Rinkimų komitetui „Povilas Urbšys už sąrašą kartu“ atstovaujantis Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas deklaravo 135 tūkst. eurų turto – 67 tūkst. eurų santaupų, 55 tūkst. eurų vertės nekilnojamojo turto.

Iš šalies kurortinių miestų vadovų didžiausią turtą – 1,87 mln. eurų deklaravo Palangos meras konservatorius Š.Vaitkus. Jo šeimos nekilnojamojo turto bei žemės vertė siekia 1,35 mln. eurų, suteikta paskola – 421 tūkst. eurų, santaupos- 84 tūkst. eurų. Meras yra pasiskolinęs 116 tūkst. eurų.

Milijono eurų ribą peržengęs yra ir Druskininkų meras, buvęs socialdemokratas ir dabar nepartinis R.Malinauskas, iš viso deklaravęs turto už 1,01 mln. eurų. Jo turimo nekilnojamojo turto ir žemės vertė siekia beveik 540 tūkst. eurų, vertybinių popierių – per 280 tūkst. eurų,190 tūkst. eurų viršija mero santaupos.

Birštono merės socialdemokratės Nijolės Dirginčienės šeimos turtas siekia 105 tūkst. eurų. Neringos meras, taip pat socialdemokratas Darius Jasaitis deklaravo per 17 tūkst. eurų turto.

Turintieji prievolę teikti turto deklaracijas VMI tai turėjo padaryti iki gegužės 1-osios. Anot VMI, 6 tūkst. asmenų deklaracijas pateikti vėlavo, pusė jų vis dar nėra pateikę. Iš jų – apie 500 tų, kurių deklaracijos, pagal įstatymą, skelbiamos viešai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA