Policijos mokyklos kursantai netrukus vadinsis pareigūnais | Kas vyksta Kaune

Policijos mokyklos kursantai netrukus vadinsis pareigūnais

LPM nuotr.

Dauguma šalies studentų šiuo metu atostogauja, tačiau Lietuvos policijos mokyklos (toliau – LPM) kursantams, būsimiems pareigūnams, ši savaitė pati svarbiausia jų mokymosi procese. Pirmadienį nuo ankstyvo ryto jiems  prasidėjo asmens įgytų kompetencijų vertinimas.

[galerija kiek=”4″]

Tik įveikę šį barjerą jaunuoliai įgys policijos pareigūno kvalifikaciją ir jau vasaros pabaigoje galės įsilieti į pareigūnų gretas.

Baigiamąjį egzaminą laiko 147 kursantai. Vieni jų neslėpė, jog labai jaudinasi, kad net keliai dreba, o kiti priešingai – buvo užtikrinti, jog užduotis įveiks nesunkiai.

LPM pedagogai kursantams prieš egzaminą linkėjo susikaupti, neskubėti, atidžiai perskaityti užduotis, o visą jaudulį ir nerimą palikti už durų.

LPM kursantų asmens įgytų kompetencijų vertinimą sudaro teorines dalies (žinių) vertinimo testas bei praktinės dalies (gebėjimų) vertinimo užduotys.

Teorinės dalies vertinimo testą sudaro 100 klausimų apie šias Policininko mokymo programoje numatytų profesinės veiklos sričių kompetencijas: saugoti žmogaus teises ir laisves, užtikrinti viešąjį saugumą, naudoti šaunamąjį ginklą, fizinę ir kitokią prievartą, vykdyti teisės pažeidimų prevenciją, kvalifikuoti administracinius teisės pažeidimus, atpažinti nusikalstamų veikų požymius.

Egzaminą su praktinėmis užduotimis kursantas gali rašyti tik tada, jeigu gauna teigiamą įvertinimą iš teorinės dalies.

Ar visiems kursantams pavyks įveikti paskutinį mokymosi etapą, paaiškės tik šios savaitės pabaigoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA