Būsimieji studentai užplūdo Kauno universitetus | Kas vyksta Kaune

Būsimieji studentai užplūdo Kauno universitetus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį nuo 8 val. ryto į aukštąsias mokyklas skubėjo būsimieji studentai. Prasidėjo pakviestųjų studijuoti – apie 25 tūkstančių asmenų sutarčių pasirašymas. 

Studijuoti šįmet nori 3 tūkstančiais mažiau

Universitetų studijų programas pirmoje vietoje prašymuose įrašė 61 proc. kandidatų, apie 40 proc. rinkosi kolegijas.

Studijuoti valstybės finansuojamose ir su studijų stipendijomis vietose pakviesti daugiau kaip 14 tūkst asmenų, tai yra 3 proc. mažiau, nei pernai į valstybės nefinansuojamas vietas – 10,5 tūkst. Šįmet studentų sumažėjo 3,4 tūkst. kandidatų.

Kaune pagal studentų kiekį, pretendavusių į universitetus, daugiausiai pakliuvo į Kauno technologijos universitetą (KTU) – 1996 žmonės. Antroje vietoje liko Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, pakvietęs mokytis 1174 kandidatus, trečioje vietoje – Vytauto Didžiojo universitetas (VDU), čia studijuoti kviečiami 1127 žmonės.

Iš kolegijų pirmavo Kauno kolegija, Kauno technikos kolegija bei Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija.

Dauguma pasirašė pirmąją dieną

Nors dalis sutartis pasirašyti mieliau rinkosi nuotoliniu būdu (internetu), tačiau Kauno aukštosiose netrūko norinčiųjų pasirašyti gyvai. Vieni lydimi tėvų, kiti – su draugais ar vieni – iš įvairiausių šalies kampelių atvyko padėti parašo ant studijų sutarties ir atversti naują gyvenimo lapą.

Apie 16 val., nuslūgus sutarčių pasirašymo pikui, kalbinta KTU atstovė Eglė Šliurpaitė teigė, kad pirmadienį studijas su universitetu jau pasirašė pusė visų pakviestųjų – apie tūkstantis.

„Būsimieji studentai rinkosi nuo pat ryto, didžiausias sujudimas buvo pirmoje dienos pusėje, pasirašė pusė visų priimtųjų, suprantama, juk toks svarbus gyvenimo įvykis”, – pastebėjo E. Šliurpaitė. Jos teigimu, KTU yra vienintelis iš didžiųjų universitetų, kuriame bendras pakviestųjų studijuoti skaičius šiemet augo – padidėjo 104 būsimaisiais studentais.

Su tėvais drąsiau

Prieš vidurdienį apsilankius VDU, didelio sujudimo nepastebėta, tačiau atvykusiųjų netrūko, o jų veiduose švietė kuklios šypsenos ir pasididžiavimas. Ką tik parašą ant sutarties padėjęs 18-metis Šarūnas iš Klaipėdos, į didįjį įvykį atvyko kartu su tėvais. „Kad drąsiau būtų”, – pakomentavo ir pridūrė: „Be to ir automobilio kol kas neturiu, tad atvežė tėvai”, – sakė Šarūnas.

„Labai džiaugiuosi, kad studijuosiu Politikos mokslus, šią specialybę rašiau pirmuoju numeriu. Kol kas užteks bakalauro pakopos, o paskui bus matyt. Planuoju gyventi studentų bendrabutyje, tikiuosi studentavimo pradžia bus sėkminga”, – kalbėjo Šarūnas.

Sutarčių pasirašymas aukštosiose mokyklose tęsis iki liepos 28 d. 17 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA