Užuodus nemalonų kvapą – ragina kreiptis | Kas vyksta Kaune

Užuodus nemalonų kvapą – ragina kreiptis

krd.am.lt nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamentas kiekvienais metais gauna skundų dėl jaučiamų nemalonių kvapų gyvenamojoje aplinkoje.

Įvairių kvapų, tiek miesto tiek kaimo vietovėse sunku išvengti. O jei kvapas yra nemalonus ir pastoviai jaučiamas, tai gali ne tik sugadinti nuotaiką, bet ir sukelti šleikštulį, pykinimą ar silpnumą.

Europos Sąjungos, o tuo pačiu ir Lietuvos, teisės aktuose nurodyta, jog kvapo koncentracija ore matuojama europiniais kvapo vienetais. Lietuvoje leistina kvapo koncentracijos ribinė vertė gyvenamosios aplinkos ore – ne daugiau nei  8 europiniai kvapo vienetai (8 OUE/m3).

Kai erzinantis kvapas jaučiamas gyvenamojoje ar visuomeninės paskirties (apgyvendinimo, ugdymo ir švietimo įstaigų asmens sveikatos priežiūros įstaigų) pastatų aplinkos ar patalpų ore ir kai kvapą skleidžia ūkinės komercinės veiklos objekto stacionarūs taršos kvapais šaltiniai – reikia kreiptis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą.

Nustačius pažeidimų, kvapo tyrimas nutraukiamas, o surinkta medžiaga perduodama už atitinkamų reikalavimų laikymąsi atsakingai institucijai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA