Garsaus Kauno architekto suprojektuotą statinį vietiniai vadina „ateivių namu” | Kas vyksta Kaune

Garsaus Kauno architekto suprojektuotą statinį vietiniai vadina „ateivių namu”

delfi.lt 2016/07/23 20:37

Raseiniuose stūkso labai ypatingas statinys, kurį vietiniai vadina „ateivių namu“. Išskirtinės architektūros namas traukia praeivių žvilgsnius, o apie statinį žino beveik visi miesto gyventojai.

Statinį projektavo garsus Kauno architektas Gintautas Natkevičius.

Vietiniai vadina „ateivių namu“

Vietiniai raseiniškiai stebisi apylinkėse išdygusiu keistu statiniu. Kai kurie miestelio gyventojai net davė pravardę šiam statiniui.

„Tokio namo niekur aplinkui dar nebuvau mačiusi, tiesiog, matyt žmonės nori išsiskirti. Čia kam ko reikia: man reikia gėlių, o kažkam, matyt, reikia tokių išskirtinių namų“, – kalbėjo raseiniškė.

Kita mergina iš Raseinių išdavė šio namo pravardę: „Mes jį vadiname ateivių namu, nes jis labai keistas. Tikrai niekur aplinkui tokio namo nėra.“

Architektas, sukūręs daugiau nevienareikšmiškai vertinamųjų statinių

Architektas G. Natkevičius yra žinomas dėl savo išskirtinių ir nevienareikšmiškai vertinamų statinių. Jis yra projektavęs ir garsujį ekonomisto Gitano Nausėdos namą, kuris atrodo lyg stiklinis kubas po pačia Pūčkorių atodanga, Pavilnių regioniniame parke. Dėl šio namo buvo kilę teisminių ginčų, parkas nenorėjo leisti statyti modernaus stiklinio namo saugomoje teritorijoje, tačiau teismas įpareigojo parką suderinti projektą.

Taip pat architektas yra projektavęs prekybos centrus, teniso areną, daug nestandartinių gyvenamųjų namų.

Namas Raseiniuose savo pravardę „ateivių namas“ yra gavęs dėl didelių apvalių langų, kurie supa statinį ir sudaro tarsi kosminio laivo įspūdį. Statinys priklauso vietiniam verslininkui Liudvikui Būziui.

Savininkas: kiti pravažiuoja ir pasižiūri

Išskirtiniame name gyvenantis verslininkas DELFI pasakojo apie tai, kodėl nusprendė apsigyventi būtent tokiame statinyje.

„Tarėmės su architektu, norėjosi labiau patogumo, o ne grožio. Čia gal kažkam jis gražus, kažkam ne, kas kaip žiūri į visą tai, kai kurie visiškai jokio grožio neįžiūri. Bet šiaip ir dėl patogumo nieko ypatingo, dideli langai, viskas aplinkui matosi, gal yra jaukiau“, – kalbėjo L. Būzius.

Pasak namo savininko, jis pasirinko architektą tam, kad gyventų išskirtiniame name, kurio daugiau niekur nebus: „Jau daugiau nei prieš 2 metus buvo suprojektuotas namas. Dėl kaimynų dėmesio, tai net nežinau, kažkaip pravažiuoja, pasižiūri ir tiek, nekreipiu dėmesio. Namas dar nėra baigtas iki pat galo, dar koks mėnesiukas ir pabaigsime.“

Kaimynas: įdomus namas

Vietoje apsilankę DELFI žurnalistai pakalbino kaimynystėje gyvenančius žmones. Šis namas yra įsikūręs individualių namų gyvenvietėje, taigi aplinkui nemažai kaimynų, jie teigė, kad namas yra įdomus.

„Jau kelis metus šitas namas čia stovi. Šiaip tokį gana įdomų pastatė, gal visai ir gražus“, – šypsojosi kaimynas.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA