Lietuviai nori išgarsėti visame pasaulyje: tokių metimų dar nematėte | Kas vyksta Kaune

Lietuviai nori išgarsėti visame pasaulyje: tokių metimų dar nematėte

delfi.lt 2016/07/22 22:03
Stopkadras

Dienos šviesą išvydo pirmasis Lietuvoje krepšinio metimų vaizdo įrašas. Jauni vaikinai nufilmavo daugiau nei 60 neįtikėtinų pataikymų į krepšį ir geriausių 20-uką sudėjo į filmuką, kuris, kaip tikisi projekto organizatoriai „Split Frame Films“, apskries visą pasaulį ir įrodys, kad Lietuva – krepšinio mylėtojų tauta, turinti ambicingą ir aktyvų jaunimą.

Mėnesį – nuo birželio iki liepos vidurio – jaunieji krepšinio entuziastai fiksavo neįtikėtinus triukus gražiausiose Lietuvos vietose: Vingio, Kalnų, Europos parkuose, Anykščių lajų take, prie Baltojo tilto…

Kaip teigia vienas iš organizatorių Paulius Lučinskas, šio projekto tikslas – suvienyti lietuvius palaikyti savo sportininkus ateities kovose ir parodyti, kad įdėjus pastangų galima įgyvendinti nuostabiausias svajones.

„Šis vaizdo įrašas buvo sena mūsų svajonė – norėjome sukurti pirmąjį Lietuvoje kokybišką ir patriotišką krepšinio metimų vaizdelį. Džiaugiamės, kad pavyko įmesti daugumą norimų metimų. Kartais teko gerokai pavargti – buvo atvejų, kai kamuolys tinklelio nenorėjo skrosti po kelias valandas. Sudėtingiausia buvo įmesti nuo 30 metrų aukščio Anykščių lajų take, taip pat nelengvi metimai buvo pasitelkus meškerę, beisbolo lazdą ir riedlentę“ – portalui DELFI pasakojo Paulius.

Labiausiai stebina tai, kad metimus atliekantys 17-20 metų jaunuoliai nėra profesionalūs sportininkai, o krepšinį žaidžia tik savo malonumui, kaip patys sako: „iš didelės meilės antrajai lietuvių religijai ir puikiai mūsų rinktinei“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA