Vasaros ketvirtadieniais Santakoje renkasi pasaulio virtuvių gardumynų mėgėjai | Kas vyksta Kaune

Vasaros ketvirtadieniais Santakoje renkasi pasaulio virtuvių gardumynų mėgėjai

Jau antrą ketvirtadienį į Santakos parką rinkosi norintieji paragauti skirtingų šalių tradicinių patiekalų. Iki rudens čia kartą per savaitę įsikuria keliolikos maisto vagonėlių miestelis, pavadintas „Open Kitchen”.

Tokie, žmones gryname ore valgyti ir su šeima pramogauti raginantys maisto renginiai – populiarūs ne vienoje pasaulio šalyje.

Idėja – valgyti lauke

Renginio organizatorė Irutė Tumaitė vardijo, kad ketvirtadienį Santakos parke išsirikiavo 12 skirtingų virtuvių pristatantys prekybininkai. Buvo galima susipažinti su Europos, Azijos, Amerikos virtuvėmis.

Ji teigė, kad Senamiestyje esantis parkas pasirinktas, nes skaniau valgyti gamtoje, o pasaulio didmiesčiuose virtuvių festivaliai įprastai vyksta miestų centruose.

„Renginio tikslas – kviesti žmones valgyti su šeima ir draugais lauke, leisti ten daugiau laiko, ypač vasarą. Vilniuje šis renginys vyksta jau trečią sezoną ir yra labai mylimas, kaip bus Kaune dar pažiūrėsime”, – sakė I. Tumaitė.

Nuo tradicinių bulvių iki jamaikietiškų tako

Krosnyje keptomis, iš Lietuvos ūkininkų atkeliavusiomis bulvėmis, pagardintomis įvairiais įdarais prekiaujanti Daiva Celikel pasakojo, kad šis patiekalas išskirtinis, nes bulvės net 1,5-2 val. kepa krosnyje be jokių riebalų ir yra patiekiamos su odele.

„Sekasi neblogai, tikimės, šis patiekalas išpopuliarės. Aišku, džiugina, kai per dieną parduodame ir 500 porcijų, tačiau taip vyksta ne kasdien, norėtųsi, kad sveikai ruoštas bulves pamėgtų daugiau žmonių”, – sakė vagonėlyje „Ajomama” su vyru prekiaujanti D. Celikel.

Karibų jūros regiono (Bahamai, Kuba, Jamaika, Barbadosas ir kt.) gatvės maistą išbandyti kviečiantis vagonėlis „El Caribo”, tądien siūlė paragauti tradicinį gruzdintą kubietišką sumuštinį „kubano”, su plėšyta citrusine kiauliena; jamaikietiškų tako su vištiena ir mangų salsa; atsigaivinti siūlyta naminiu citrinų limonadu.

„Šioje virtuvėje daug spalvų – tiek patiekalų sudedamosiose dalyse, tiek skonyje. Lietuvoje to trūksta. Geriausias komplimentas iš nuolatinių klientų, kai teiraujasi, kurgi dingome iš nuolatinės prekybos vietos, nes vasarą keliaujame po festivalius, džiugina, kad ir šiandien pirkėjų eilutė nesibaigia”, – kalbėjo vagonėlio atstovė Agnė Filipavičiūtė.

Baigėsi maistas

Organizatorių teigimu, maistas Santakoje trumpam įsikūrusiame vagonėlių miestelyje baigėsi dar nespėjus pasibaigti renginiui, tad kitais kartais ruošiamasi didesniems jo kiekiams.

Su pasaulio virtuvių maistu Santakos parke galima susipažinti kiekvieną ketvirtadienį iki pat rudens, nuo 11:30 val. iki 22 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA