V.Matijošaičiui atlikta daugiau nei keturias valandas trukusi širdies operacija | Kas vyksta Kaune

V.Matijošaičiui atlikta daugiau nei keturias valandas trukusi širdies operacija

R. Tenio nuotr.

Antradienį Kauno klinikose laikinosios sostinės vadovui Visvaldui Matijošaičiui atlikta sudėtinga, daugiau nei keturias valandas trukusi širdies operacija.

Kaip portalą „Kas vyksta Kaune” informavo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų atstovė spaudai Milda Dambrauskienė, Kauno meras po operacijos jaučiasi gerai, pats kvėpuoja ir tolimesniam gydymui šiuo metu yra perkeltas į intensyviosios terapijos skyrių, kuriame bus atidžiai stebimas ir prižiūrimas artimiausias dvi dienas.

Operaciją V.Matijošaičiui atliko Kauno klinikų širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos vadovas prof. Rimantas Benetis su komanda. Operacija truko 4,5 val. – nuo aštuonių iki pusės pirmos. Jos metu buvo suformuotos dvi aortos ir vainikinių arterijų jungtys, atlikta dviejų vožtuvų plastika (koreguoti aortos ir dviburis vožtuvai).

Informuojama, kad operacija praėjo sklandžiai.

Kaip portalui lrytas.lt sakė profesorius R.Benetis, iš viso V.Matijošaičio reabilitacija truks mažiausiai 4 savaites, kuomet jis turės „atsisakyti aktyvios veiklos ir rūpesčių naštos“.

V.Matijošaitis pastaruoju metu apie mėnesį gydėsi ligoninėje ir namie po to, kai birželio pradžioje prastai pasijuto padidėjus kraujospūdžiui.

Kauno savivaldybės vadovui šiuo metu yra 59-eri.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA