„Pokemon Go“ – būdas atgaivinti primirštas miesto vietas? | Kas vyksta Kaune

„Pokemon Go“ – būdas atgaivinti primirštas miesto vietas?

R. Tenio nuotr.

Pokemonai sulaukia vis daugiau ir daugiau dėmesio. Vos per kelias savaites šis žaidimas sugebėjo padvigubinti kompanijos „Nintendo“ akcijų vertę, iš „Google Play“ parduotuvės jį jau spėjo parsisiųsti daugiau nei 10 milijonų vartotojų, o Kaune jau artėja antrasis „Pokemon Go“ žaidėjų susitikimas.

„Žinių radijui“ investuotojas Ilja Laursas teigė, kad „Pokemon Go“ – eilinė mados banga, turinti tris sėkmės priežastis. Pirmoji – sukurti personažai – puikiai pažįstami, antra – žaidimas turi visiškai naują koncepciją, apjungiančią modernių telefonų galimybes ir norą persikelti į kitą visatą, o trečioji – fizinės aplinkos apjungimas su realybe.

Tuo tarpu žaidimą jau išbandžiusieji teigia, jog pagrindinis „Pokemon Go“ privalumas – tai, kad žmonės yra priverčiami judėti ir bendrauti tarpusavyje. Pavyzdžiui, vienas būdų, kaip galima gauti pokemoną – išperinti kiaušinį. O kad tai įvyktų, žaidėjui tenka nueiti net iki dešimties kilometrų.

Taip pat prie teigiamų žaidimo bruožų priskiriama galimybė bendrauti su kitais „Pokemon Go“ žaidėjais – susitikus galima dalintis patirtimi, patarimais, pastebėjimais bei drauge bandyti užimti „sporto sales“ (angl. „gym“). Užsienio spaudoje net pasirodė pranešimų, jog žmonėms žaidimas netgi padėjo palengvinti depresijos požymius, mat jie rado bendraminčių ir, ieškodami pokemonų, išėjo pasivaikščioti.

„Iš tikrųjų eini kur nors mieste, nes likę dar 5 kilometrai iki kiaušinio išsiritimo, ir randi kokį įdomų grafiti ar įdomų namą, kiemą… Smagu“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė kalbinti žaidėjai.

Tiesa, viešojoje erdvėje dar teigiama, jog pokemonai skatina žaidėjus ne bendrauti, o tik būti vienoje vietoje. Žaidimo priešininkai taip pat pabrėžia ir nelaimes, įvykusias dėl to, jog žmonės buvo pernelyg įsitraukę į žaidimo eigą – susižalojimus, bandymus apiplėšti ir panašiai.

Daug diskusijų kelia ir asmens duomenų saugumo pažeidimų klausimas, tačiau žaidimo šalininkai į juos numoja ranka. „Niekam juk neįdomu, kaip mano namų siena atrodo“, – sako jie ir teigia, kad greitas telefono baterijos išeikvojimas jiems atrodo kur kas didesnė problema.

Galiausiai abi pusės pripažįsta, kad „Pokemon Go“ – dar labai naujas žaidimas, kurio tikrasis efektas pasimatys šiek tiek vėliau. O tuo tarpu juokaujama, kad norint atgaivinti šiek tiek pamirštas miesto vietas, tereikia tenai „atvilioti“ keletą pokemonų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA