Kauną pasiekę ispanai Lietuvos sirgaliams pateikė nemalonų siurprizą | Kas vyksta Kaune

Kauną pasiekę ispanai Lietuvos sirgaliams pateikė nemalonų siurprizą

delfi.lt 2016/07/18 09:36
twitter.com nuotr.

Pirmadienio vakarą Lietuvos krepšinio rinktinė Kaune turės pirmą rimtą testą prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Jono Kazlausko auklėtiniai susirems su Ispanijos nacionaline rinktine. Ispanai jau atvyko į Kauną, tačiau kartu atskriejo ir mūsų sirgaliams ne itin malonių žinių – rungtynėse varžovai versis be kelių pačių ryškiausių savo žvaigždžių.

Ispanijos rinktinė atvyko į Kauną, kur 2011-aisiais tapo Europos čempione. Nors varžovai artėjant rungtynėms tvirtino, kad susitikimui ruošiasi itin atsakingai, paaiškėjo, kad varžovai Kaune šiek tiek pasitaupys ir į aikštę mes ne pačias pajėgiausias gretas – išvysti žaidžiančių kai kurių ispanų garsenybių mūsų krepšinio gerbėjams nepavyks.

Kaip skelbia Ispanijos žiniasklaida, šiose rungtynėse Sergio Scariolo versis be dviejų ryškių savo žvaigždžių. Komanda versis be dviejų NBA žaidėjų – Pau Gasolio ir Ricky Rubio. Veteranas P. Gasolis nerungtyniaus, kadangi tai daryti trukdo iki galo nesuderintos naujo kontrakto su San Antonijaus „Spurs“ sąlygos, o Ricky Rubio skundžiasi sveikatos problemomis, todėl nuspręsta be reikalo nerizikuoti ir įžaidėjo į aikštelę neleisti.

„Mums bus nelengva, Lietuvoje žaisti visuomet nelengva. Tačiau tai padės suvokti, kokios formos šiuo metu esame ir ką turime tobulinti“, – mačo išvakarėse sakė S. Scariolo.

Į Kauną apskritai neatvyko ir dar viena ispanų žvaigždė – Pau brolis Marcas Gasolis, vis dar sveikstantis po atliktos opearacijos ir besitreniruojantis individualiai. Kol kas neaišku, ar jis apskritai galės prisijungti prie nacionalinės komandos.

„Ir toliau būsime ne pačios pajėgiausios sudėties. Tačiau tai daryti verčia aplinkybės – olimpinės žaidynės dar toli, reikia ruoštis ir būtent jose savo dispozicijoje turėti visus pajėgiausius žaidėjus“, – aiškino S. Scariolo.

Kalbėdamas apie Lietuvos rinktinę italas buvo atsargus.

„Mūsų susitikimai jau tapo sena ir principine dvikova. Abi komandos puikiai pažįstamos, tačiau varžovai turės tam tikrą pranašumą. Jie jau žaidė 6 kontrolines rungtynes, turi 12 žaidėjų, fantastišką areną ir sirgalius, kurie jiems nepaprastai padeda ir yra tiesiog beprotiški. Bus sunku“, – dėstė S. Scariolo.

Visgi čia pat treneris pažymėjo, kad visų kortų šiose rungtynėse atskleisti nė neketina.

„Mes žaisime vienoje grupėje olimpinėse žaidynėse, todėl esu įsitikinęs, kad nė viena komanda nerodys to, ką jau turi parengusi arba ką ruošia. Bet kuriuo atveju, rungtynės turėtų būti gražios“, – teigė jis.

„Bus įdomios rungtynės, bus nelengvos rungtynės. Lietuviai turi puikią areną, puikiu sirgalius. Mums tai bus itin rimtas testas su varžovais, su kuriais susitiksime ir Rio“, – kalbėjo ispanų įžaidėjas Sergio Rodriguezas.

Primename, kad jau po kelių dienų, liepos 21-ąją, abi komandos žais „atsakomąjį“ mačą Malagoje, o iš ten skris į Pietų Ameriką.

Įdomu, kad Ispanijos žiniasklaidoje, pristatančioje būsimas abiejų komandų dvikovas, yra ir klaidų, susijusių su Lietuva.

Pavyzdžiui, portalas AS, pristatydamas Lietuvos rinktinę, pažymi, kad mūsiškių trenerių štabe kartu su Jonu Kazlausku dirba… Artūras Karnišovas.

Visgi AS žurnalistas įsitikinęs. „Lietuviai darys viską, kad pasiektų revanšą už Europos čempionato finale Lilyje patirtą pralaimėjimą. Tai bus principo reikalas“, – rašo Alejandro Delmas.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA