Pokemonų trenerių susitikimą Kaune apkartino „lūžtantys“ serveriai | Kas vyksta Kaune

Pokemonų trenerių susitikimą Kaune apkartino „lūžtantys“ serveriai

R. Tenio nuotr.

„Nu mama, aš dabar prie pilies, pokemonus gaudau, paskambinsiu vėliau“, – tokios ir panašios frazės skambėjo sekmadienio popietę prie Kauno pilies, kur prasidėjo pirmasis pokemonų trenerių (žaidimo „Pokemon GO“ žaidėjų) susitikimas.

Prie pilies susirinko daugiau, nei 100 žmonių, kuriuos visus jungė vienas užsiėmimas – pokemonų gaudymas. Tiesa, susirinkusieji skundėsi, kad žaidimo serveriai neatlaikė žmonių apkrovos ir dėl to be trukdžių žaisti buvo itin sunku.

Tačiau tai nuotaikos pernelyg negadino – jaunuoliai kaip mat pasiskirstė į raudonųjų, mėlynųjų ir geltonųjų komandas, išsirinko lyderius ir keliavo iki Kauno rotušės, kurioje komandos varžėsi, bandydamos užimti „sporto salę“ (angl. „gym“), ir taip tapti geriausia šios savaitės pokemonų trenerių komanda mieste. Vėliau kauniečiai planavo eiti į miestą ir kartu gaudyti pokemonus.

Susirinkę žaidėjai pasakojo jau planuojantys keliones į kitus Lietuvos ir net užsienio miestus, mat ten tikisi surasti tokių pokemonų, kokių neranda Lietuvoje. „Rinksimės į komandas gal, nežinau… Bet šiaip su draugais varysim tai tikrai“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo Linas tuoj pat pridūręs, kad prieš tai dar palauks ir pažiūrės, ar žaidimo kūrėjai susidoros su šiuo metu aktualiausia žaidimo problema – serveriais. „Būtų žiauru kur nors nuvažiuot vien tam, kad negalėtum žaist“, – teigė vaikinas.

Kaip jau rašėme anksčiau, „Pokemon GO“ – vos prieš kelias savaites pasaulyje pasirodęs, tačiau itin didelio susidomėjimo sulaukęs papildytosios realybės žaidimas. Lietuviai nuo vakar jau gali džiaugtis ir oficialia jo versija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA