Netrukus Kauno parkai atgims naujai | Kas vyksta Kaune

Netrukus Kauno parkai atgims naujai

BNS 2016/07/16 20:47
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaune rengiamasi sutvarkyti miesto žaliąsias erdves: Kalniečių parke darbai turėtų prasidėti artimiausiu metu, Draugystės parką kitąmet norima transformuoti į aktyvią sportui skirtą erdvę. Kaip BNS informavo savivaldybės atstovai, ruošiamasi pasirūpinti ir kitais miesto parkais bei skverais.

„Planuojant žaliųjų miesto erdvių sutvarkymo strategiją, einama dviem pagrindinėmis kryptimis, kurios apima Kauno parkų ir skverų sutvarkymą, – BNS sakė savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė. – Kadangi parkai užima didesnes teritorijas, todėl jų sutvarkymas reikalauja didesnių lėšų. Per metus planuojama sutvarkyti po du-tris miesto parkus.“

Taip pat rengiami penkių miesto skverų sutvarkymo projektai: bus pasirūpina jų želdiniais, gėlynais, suoliukais, įrengtos poilsio zonos.

Artimiausiu metu darbai prasidės Kalniečių parke – jis bus suskirstytas į zonas, skirtas ikimokyklinio amžiaus vaikams, rekreacijai, aktyviam poilsiui – planuojama, kad parke atsiras BMX dviračių trasa. Prie parko tvenkinio numatyta ir zona maistui ruošti.

Savivaldybė taip pat paskelbė Draugystės parką paskirsianti sportui. Savo nuomonę apie tai, kokiam sportui skirtų erdvių pageidautų, gali pareikšti ir miestiečiai.

„Kokie tiksliai aikštynai ar infrastruktūra bus įrengta, bus aišku atlikus kauniečių ir Lietuvos sporto federacijų apklausą. Pabaigus parko tvarkymą, įrengus infrastruktūrą, bus sprendžiama, kam patikėti jų priežiūrą ir eksploataciją“, – sako Kauno miesto tarybos Sporto, turizmo ir laisvalaikio komiteto pirmininkas Gediminas Vasiliauskas.

Pasak jo, nors šiek tiek nerimauta, kad tokia iniciatyva gali nesudominti miestiečių, abejones išsklaidė tai, kad jau pirmąją dieną sulaukta apie pusšimčio kauniečių pasiūlymų. Gauti ir keli sporto federacijų pasiūlymai, vienas jų – bavariškas akmenslydis, kurį galima žaisti tiek vasarą, tiek žiemą.

G.Vasiliausko teigimu, kol kas anksti kalbėti apie tai, kiek parko įrengimas kainuos, taip pat kol kas nesvarstoma, ar prireiks pakeisti jo pavadinimą. Tačiau, G.Vasiliausko teigimu, parke daugybę metų stovinti skulptūra išliks – galimas jos funkcijas ruošiamasi aptarti su autoriumi.

Šią žiemą bus ruošiama dokumentacija kitų miesto parkų sutvarkymui. Eilėje laukia Santarvės parkas Šilainiuose, kur techninis projektas ruošiamas atsižvelgiant į aktyvios vietos bendruomenės poreikius. Lygiagrečiai bus ruošiamas Aleksote esančio Antakalnio parko sutvarkymo projektas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA