R. Kalantos gatvėje sužydės nauja medžių alėja | Kas vyksta Kaune

R. Kalantos gatvėje sužydės nauja medžių alėja

Kaunas.lt nuotr.

Vienoje svarbiausių Petrašiūnų transporto arterijų – R. Kalantos gatvėje – prasidėjo paruošiamieji darbai. Šioje gatvėje ne tik bus atnaujinta važiuojamoji dalis, šaligatviai, bet ir sutvarkyti visi želdiniai.

„Įgyvendinant važiuojamosios dalies ir šaligatvio tvarkymo ir pritaikymo pėstiesiems darbus, avarinės būklės medžius dėl pasvirimo ir pažeistų šaknų nuspręsta nupjauti. Tose vietose bus atsodintos naujos liepos taip suformuojant medžių alėją“, – teigė Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Pasak R. Savickienės, planuojama nupjauti 70 prastos būklės liepų bei invazinės rūšies medžių. Vietoj jų bus pasodinta 100 naujų liepų.

„Kirtimo darbus planuojama pradėti kitos savaitės pradžioje, o atsodinimas vyks rudenį, nes šiuo metu yra ne sezonas“, – pabrėžė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja.

„Šiuo metu vyksta šaligatvių ir įvažų tvarkymo darbai. Keičiami kelio bortai, frezuojami šaligatviai, ruošiamasi viso kompleksinio gatvės atnaujinimo tolimesniems darbams“, – teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA